СвищовСпорт

Почетоха паметта на Ангелите от Лим с футболен турнир в Свищов

Футболен турнир “Юлиян Манзаров” организираха Община Свищов, Фондация „Ангели от Лим“ и ОФК „Академик“ по повод 20-годишнината от трагедията в р. Лим, при която 12 свищовски деца загубиха живота си.

Тогава си отиде и патронът на турнира, върнал се в потъващия автобус, за да спасява съучениците си.

В надпреварата на градския стадион взеха участие училищни отбори от община Свищов.

Във възрастовата група 5-7 клас на първо място се класира отборът на СУ „Димитър Благоев“, пред тези на СУ „Николай Катранов“ и СУ „Цветан Радославов“.

Голмайстор със 17 попадения стана Ефе Ахмед.

При учениците 8-10 клас победител е тимът на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, следван от отборите на СПГ „Алеко Константинов“ и СУ „Николай Катранов“, а призът за Стрелец №1 грабна Нивелин Иванов с 6 гола.

Футболистите на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ триумфираха във възрастта 11-12 клас, пред връстниците си от СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“.

Голмайстор с 10 гола стана Тонислав Славев.

С грамоти за участие в различните категории бяха отличени:

ОУ „Христо Ботев“ – с. Алеково, ОУ „Филип Сакелариевич“ и СПГ „Алеко Константинов“.

На церемонията по награждаване присъства футболната легенда и председател на ЗС на БФС Бончо Генчев, който беше бурно аплодиран от всички футболисти и гости на турнира. Кметът на Свищов благодари на всички, взели участие в организацията на възпоменателното спортно събитие и приветства състезателите за спортсменската игра.

От своя страна бащата на Юлиян Манзаров – Георги Манзаров, който е и председател на Фондация „Ангели от Лим“, благодари на Община Свищов за подкрепата и активното участие в реализирането на тазгодишния турнир, както и във всички мероприятия в памет на загиналите деца.

Той подчерта, че Фондацията високо оценява подкрепата на Общината.

Наградите, които са осигурени от Община Свищов, бяха връчени на отличените отбори от кмета д-р Генчо Генчев, Георги Манзаров и Бончо Генчев.

За да стимулира физическата активност при подрастващите, да подпомогне развитието на спорта и по-конкретно футбола, Георги Манзаров връчи парични награди, осигурени лично от него, на всеки от отборите.

Финалът на тазгодишния футболен турнир „Юлиян Манзаров“ завърши с думите: „Нека днешният ден да е символ на това, за което се бореше Юли – неопетнена и справедлива игра, в която печели по-добрият отбор!“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *