Водещи новиниКултура

Изложба на фотографа Никифор Тодоров е първото публично събитие в новия Бизнес център Велико Търново

Изложбата „Велико Търново в четири сезона“ на талантливия фотограф Никифор Тодоров дава началото на публичните събития в Бизнес център Велико Търново, който все още не е официално открит

Културната проява ще е на 19 април 2024 година от 18,00 часа в галерията на втория етаж в БЦВТ, а входът е свободен.

Изложба на фотографа Никифор Тодоров е първото публично събитие в новия Бизнес център Велико ТърновоНикифор Тодоров, роден през 1985 г. във Велико Търново. Признат в световен мащаб за своя принос в документалната и художествената фотография. Когато през 2007 г. става участник в археологически разкопки и снимане на стенописи, Тодоров, който е и зам.-директор на ОУ „Бачо Киро“, развива страст към нощната фотография. След това към градския пейзаж, архитектурата и портретите. Той е носител на престижните звания AFIAP и EFIAP от Световната федерация по фотография. Те се присъждат за изключителен принос и успехи в международни фотографски салони.

Изложбата „Велико Търново в четири сезона“ предлага на посетителите уникална възможност да се потопят в красотата на Велико Търново, видяно през обектива на Тодоров.

Серията от снимки разкрива очарованието на града в различните сезони. Представя не само историческите му забележителности, но и неповторимия дух на мястото, уловен във впечатляващи моменти от деня и нощта. Фотографиите са правени през последните 4-5 години и не са показвани пред публика. Жителите и гостите на града са поканени да присъстват за откриването на тази завладяваща изложба.

В новия Бизнес център предстоят и още интересни прояви със свободен достъп.

Още на 27 април в Конферентна зала 4 там ще се проведе техническата конференция TarnovoConf, част от IT турне на пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Събитието се организира със съдействието на Клуба на програмистите във Велико Търново. Лектори са изявени IT специалисти с дългогодишен опит.

А през юни в Бизнес център Велико Търново ще се проведе голямо национално изложение на екологични храни „Еликсири и деликатеси“.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *