Общество

Социалисти и антифашисти отбелязаха Международния ден на политзатворника и концлагериста

За поредна година великотърновските социалисти, Български антифашистки съюз, Отечествения съюз и Съюза на ветераните от войните на България отбелязаха Международния ден на политзатворника, концлагериста и пострадалите от фашизма

Пред паметника в парка „Марно поле“ десетки запазиха едноминутно мълчание в памет на загиналите, а общинският председател на БСП Михаил Михалев припомни исторически факти, свързани с датата.

„Прави се опит за подмяна на историята, затова призовавам да бъдем бдителни и да разказваме на поколенията за всички зверства на фашизма, довели до смъртта на десетки милиони хора в света. Концлагерите и зверствата на фашизма не бива да бъдат забравени и дано не преживеем нещо подобно отново, за да разберат всички, че и днес има реална опасност от събуждането на кафявата чума“, сподели пред присъстващите Михалев.

Цветя пред паметника поднесоха от ръководството на БСП, Отечествения съюз, БАС и Съюза на ветераните от войните.

А председателят на ОС Елена Мачковска призова да бъде организирана кръгла маса за припомяне на историческите факти, свързани с политзатворниците и пострадалите от фашизма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *