Образование

Връчват дипломите на 131 абсолвенти от Факултета по математика и информатика

Проф. д-р Даринка Гълъбова получава Почетен златен медал на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

 

Дипломите на абсолвентите от Факултета по математика и информатика ще бъдат връчени на 12 април в аулата на Великотърновския университет.

Официалната церемония започва в 15.00 часа, а преди това завършващите ще облекат своите тоги.

131 са абсолвентите, които ще получат своите дипломи. 43-ма завършват своята бакалавърска степен, а средният им успех е 4,49. Най-висок е той в специалностите „Софтуерно инженерство“ и „Информационно брокерство“, който е съответно 5,63 и 5,60. За „Педагогика на обучението по математика и информатика“ е 5,44, учещите „Информатика“ са със среден успех 5,25, а тези, които изучават „Компютърни науки“, са с 4,85. 88 души завършват своята магистратура във факултета. Техният среден успех е 5,43.

Пълните отличници на випуска, които не са получили нито една петица в периода на обучение, са шестима. Сред тях са трима мъже и три дами. Те ще бъдат наградени по време на церемонията, както и останалите отличници в различните специалности.

На церемонията ще бъде връчена и специална награда на проф. д-р Даринка Гълъбова, която ще получи Почетен златен медал на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. ФМИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *