Култура

С флейти, кларинет и песен представиха стихосбирките на проф. Христо Цацинов

В препълнената с гости зала на РБ „П. Р. Славейков” бяха представени две стихосбирки на проф. Христо Цацинов –„Молитва за любов” и „Крила назаем”.

Срещата с търновския творец е част от деветото издание на „Фоайе на книгата с автограф“. Форумът е организиран от екипа на РБ „П. Р. Славейков” и се осъществява с подкрепата на Министерство на културата, Община Велико Търново и в партньорство с ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Асоциация „Българска книга”.

Проф. Христо Цацинов е дългогодишен преподавател по графика във ВТУ, музикант саксофонист в различни търновски групи, а пред гостите в библиотеката представи своите две стихосбирки. Във фоайето на библиотеката е подредена изложба с графики на проф. Христо Цацинов.

На срещата присъстваха издателят Любен Босилков и Ваня Панайотова, която е автор на художественото оформление.

Проф. Христо Цацинов сподели пред гостите, че подготвя трета стихосбирка и прочете някои от новите си произведения.

Поетичната вечер премина в музикална атмосфера. Флейтистките Невена Станчева и Мирослава Петкова от СУ „Ем. Станев” с преподавател Милена Николова получиха заслужени аплодисменти. Те изпълниха в дует „Павана” от Габриел Форе. За всички гости свириха на кларинет Игор Дундалов и Кристиян Дундалов на синтезатор. Прекрасното изпълнение на песента My Way Мартин Кръстев, студент от класа на проф. Сребра Михалева, също допринесе за приятната музикално-поетична атмосфера.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *