Водещи новиниОбщество

2,9 дка склад за съхранение и обработка на птичи тор планират край Дебелец

Предвижда се халето да работи 360 дни в годината

 

ОБЕКТ ЗА СЪХРАНЕНИЕ, ПРЕРАБОТКА И ПРОИЗВОДСТВО НА ПАЛЕТИЗИРАН ПТИЧИ ТОР ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИ ПЛОЩИ ПЛАНИРА ДА ИЗГРАДИ В ЗЕМЛИЩЕТО НА ДЕБЕЛЕЦ ЗП „КАЛИНА МИХАЙЛОВА ШИРОКОВА“.

Инвестиционното намерение вече е внесено за разглеждане в РИОСВ и Община Велико Търново. От документацията става ясно, че се предвижда зданието да бъде построено върху терен с площ 2,9 дка и да работи на 8-часов сменен режим 360 дни от годината.

В халето ще се доставя чрез товарни моторни превозни средства птичи тор от собствен животновъден обект и от други индустриални ферми в областта.

Биологичната суровина ще се подава в приемен бункер на технологична линия, а с помощта на редлер ще стига до сушилен апарат. Изсушеният тор ще преминава обработка с палетизатор, а крайният продукт ще се пакетира в биг бег чували с тегло 1 тон. Капацитетът на трите производствени линии е общо 30 т./24 ч.

Заплануваният обект не попада в границите на защитни зони, а отдалечеността му от жилищните райони в Дебелец възлиза на 1,39 км по права линия в посока запад.

В инвестиционното намерение не е включено изграждане на торова площадка за съхранение на необработен птичи тор. Въпреки това е възможно да се появят неприятни миризми при претоварване на доставяните странични животински продукти от транспортните средства, като се очаква въздействието да обхване само границите на имота, гласи още документацията на проекта.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: архив

10 thoughts on “2,9 дка склад за съхранение и обработка на птичи тор планират край Дебелец

 • на избраните! ще им ухае на пролетни поля!интересно защо госпожата общ.съветник не реализира този проект в Арбанаси,където живее?

  Отговор
 • В Дебелец ще е вечна уханна миризма на пилешки екстременти.И ариела в тройна доза няма да им помогне.Ше перат и простират незнайно къде.Осъзнават ли какво ги чака???

  Отговор
 • Браво на всички участници в този велик проект!
  С уханието Велико Търново ще стане притегателен туристически център!
  Да му мислят близо живеещите граждани.
  Предлагам в Арбанаси да се направи склад за съхранение на ОВЧИ ТОР!

  Отговор
 • Тази смрад която се носи из градът ще се увеличи вместо да намелее , така ли работи общината и РИОСВ . Кроношпан ни тровят тия да ни довършват…
  https://finansi.bg/kalina-mihajlova-shirokova – ето ви го собственика общинският съветник – Калина Широкова същата която в конфликт на интереси назанчи Велтет за охрана на парк Света гора ! Усещане за корупиця ли намирисва или просто е от птичата тор от целия окръг !?

  П.С. Моля коментара ми да не бъде изтрит от редакторите нека покажем че не заслужаваме да сме на 111 място по свобода на словото !

  Отговор
 • А малко по-далече не може ли ? Третата жена на тоя търговец се оправи с кокошките, сега ще трябва да ни мирише на нея…

  Отговор
 • Мириса ще е непоносим а и амонячните изпарения. Да се гласува с референдум.

  Отговор
  • Това е най-правилния начин в демократичното общество!Ако бяха инвеститори с положителна бизнесбиография да им повярваш в безкористните намерения…да,ама не са!

   Отговор
  • Е нали им гласувахте на изборите за 2-3 стотачки. Е, сега си дишайте последствията

   Отговор
   • ГЕРБ трябва да бъдат ликвидирани!

 • Тази патка Широкова трябва да бъде изселена от Търново.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *