Общество

Мотоклуб „Архангели“ вади моторите за откриването на сезона

Атрактивна мотоколона от стотина мотора ще даде началото на летния сезон за горнооряховския клуб „Архангели“

Събитието, което привлича любителите на мотоциклети, е на 21 април, неделя, като в 10 часа пред паметника на Никола Петров в центъра на Горна Оряховица ще започне събирането на моторите.

Освен представители на мотоклуба организатор в мотоколоната ще се включат и техни приятели от други клубове, организации и индивидуални участници. Тя ще премине и през Лясковец, като ще влезе по улица „Трети март“, ще премине покрай площад „Възраждане“ и по ул. „Манастирска“. След това мероприятието ще продължи изцяло на открито около Петропавловския манастир и Новите лозя. Така че, когато колоната излезе от Лясковец, ще се насочи натам и ще мине преди разклона за Шереметя и Арбанаси.

При самото придвижване ще бъдат спазвани правилата за движение по пътищата, а това ще бъде съблюдавано от членове на мотоклуба. Отговорност на всички участници и зрители е спазването на обществения ред и условията за безопасност, за което присъстващите членове на мотоклубовете ще следят.

Основател и президент на мотоклуб „Архангели“ е Христо Рахнев от Горна Оряховица.

Преди учредяването запалени като него моторджии проучили историята на мотообществата в града и открили, че в началото на 90-те години няколко години съществувал клуб „Мотор“. Само че се разпаднал, когато президентът му загинал в инцидент. Учредителното събрание на „Архангели“ се състояло на Архангеловден 2013 г., а основатели на клуба били 15-ина души. Ангелски криле станали част от отличителните знаци.

Клубът обединява хора от различни професии и възрасти.

Приемането в него не е лесно, кандидатите подават молба, след което минават през проучване, а дори и като станат редовни членове, известно време са на изпитателен срок. От всички обаче се изисква уважение към останалите. За истинските карачи в клуба е чужда показността. Дивият рев с моторите по широките улици до най-близкото кафе „архангелите“ са оставили за децата.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *