Образование

Сплотен и харизматичен екип обединява студентите във Великотърновския университет

Рецептата за успеха е загърбването на личното его

 

СПЛОТЕН И ХАРИЗМАТИЧЕН ЕКИП ОТ МЛАДИ ХОРА ОБЕДИНЯВА СТУДЕНТСКАТА ОБЩНОСТ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“.

Винаги усмихнати и готови да помогнат на останалите са председателят на Студентския съвет Васил Цонков и неговите заместници, които този път са две дами – Борислава Желязкова и Даниела Стоева.

Васил Цонков, който е председател само от няколко седмици, вече съчетава докторантурата си в Историческия факултет с работата начело на студентската организация. Твърди, че двете момичета са изключително интелигентни и го подкрепят във всяко начинание.

Студентският съвет се състои от 67 души, а Управителният съвет, който върши оперативната работа на съвета, се състои от 7 души. Цонков е радостен от новосформиралия се екип. Определя го като работоспособен, експедитивен, идеен, комуникативен и смята, че един ден от тези студенти ще излязат изключително добри кадри, работещи за благото на университета, а и за държавата.

ВАСИЛ, БОРИСЛАВА И ДАНИЕЛА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СПЛОТЕНИ, ЧУВСТВАТ, ЧЕ РАБОТЯТ В ПРИЯТЕЛСКА СРЕДА, И ТОВА ДАВА ПОВЕЧЕ СВОБОДА НА ТЕХНИТЕ ИДЕИ.

И тримата са отдадени изцяло на Студентския съвет. Осъзнават, че по този начин лишават себе си от лично време, но категорично не биха се отказали, защото чувстват, че са полезни.

Даниела, която учи право, твърди, че е много важно Студентският съвет да дава възможност и подкрепа за развитие на останалите студенти. Според нея така се създава много силна общност, която и след завършване на университета ще се отличава с единство. За нея студентите имат нужда да бъдат заедно, да се събират при различни мероприятия и да обединяват сили в благотворителни каузи.

А Васил Цонков е категоричен, че Студентският съвет не трябва да работи само за организиране на различни събития, а и за защита на студентските права. По думите му в тази връзка те работят много добре и с националното представителство на студентите, но най-вече с ръководството на Великотърновския университет в лицето на ректора проф. Димитър Димитров и неговите заместници.

Изключително стройна е организацията на Васил, Борислава и Даниела, когато трябва да бъде проведено различно събитие. За всяко се излъчва отговорник и обикновено нещата се случват по най-добрия начин. Затова отстрани работата в Студентския съвет изглежда много лесна.

И ТРИМАТА ОБАЧЕ СПОДЕЛЯТ, ЧЕ ЗА ТЯХ Е ЧЕСТ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОРГАНИЗИРАТ ВСИЧКИ СЪБИТИЯ И ДА БЪДАТ БЛИЗО ДО ПРОБЛЕМИТЕ НА СВОИТЕ КОЛЕГИ.

Това, което ги обединява, е Велико Търново и университетът, защото и тримата не са от старата столица. Тук намират своите приятели и преди това не са си представяли, че на плещите им ще има толкова отговорности.

Най-хубавото според Даниела е, че каузите се превръщат в общозначими за всички студенти, а не само за ръководството в Управителния съвет. А Борислава е категорична, че решения се вземат трудно, защото всяко едно трябва да е в полза на цялата общност. Затова се налага понякога тя или някой от екипа да пренебрегне своето мнение и индивидуалност. За нея тази работа означава всички да загърбят егото си в помощ на останалите студенти от Великотърновския университет. Така никой не налага своето мнение, а изслушва останалите, за да се вземат най-отговорните и правилни решения.

Доказателство за това са всички студентски събития, които стават все по-популярни. Това зарежда Васил, Борислава и Даниела с положителни емоции и увереност, че техните усилия не са напразни. А и обикновено тримата са засипани с въпроси за общежития, стипендии, и всичко, което вълнува студентите.

Михаил МИХАЛЕВ

Снимки: авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *