Времето

Захлаждане, придружено с валежи и гръмотевици

В сряда времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, на много места придружени от гръмотевици. Очакват се градушки. Ще духа умерен вятър на повечето места от югозапад-юг. Вечерта ще се преориентира от северозапад-запад и с него ще нахлува студена въздушна маса. Вятърът временно ще се усилва до силен и рязко ще сменя посоката си при преминаването на купесто-дъждовна облачност. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 16. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр., на местата с по-силен южен вятър – до 22 гр. За В. Търново максимална – около 21. Атмосферното налягане още ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. През нощта срещу четвъртък над 1600 м валежът ще преминава в сняг. Ще духа бурен до ураганен вятър от юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м ще е около 6 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 30.6 гр. през 2016 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.2 гр. през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 33 минути и ще залезе в 20 часа и 01 минути. Фаза на Луната: седем дни преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *