Образование

Терорист „простреля“ охранител и „похити“ клас в търновско училище

ВЪОРЪЖЕНО НАПАДЕНИЕ ОТ ТЕРОРИСТ В ТЪРНОВСКО УЧИЛИЩЕ ПРОВЕРИ ГОТОВНОСТТА НА ВСИЧКИ СПЕШНИ СЛУЖБИ В СТАРАТА СТОЛИЦА.

Това беше сценарият, който разиграха в СОУ „Вела Благоева“ във вторник на обяд. В обучението се включиха служители на ОД МВР, РДПБЗН, Спешна помощ и БЧК.

Разиграната кризисна ситуация стартира с нахлуването на терорист в школото, който ранява училищния охранител, после предизвиква пожар и обгазява сградата. След това нападателят влиза в една от стаите и похищава цял клас с тийнейджъри.

На място веднага пристигат патрулни автомобили и тежко въоръжени служители на МВР. Униформените влизат в училището и правят всичко необходимо, за да обезвредят атентатора и да евакуират децата. В същото време пожарникарите овладяват огъня, а спешните медици оказват първа помощ на ранения пазач.

Сценарият ще бъде пресъздаден отново на 25 април.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Терорист „простреля“ охранител и „похити“ клас в търновско училище

  • За нещастие никой от “активните стрелци” не взема заложници…

    Отговор
  • Видяхме ги преди години в лясковец колко са подготвени

    Отговор
  • Коментара ми е можели да дойдете в село Драганово с пощенски код 5137 и да снимате доста камари в село и вън от село с битови стоки и друго съдържание . И да ми отговорите защо някой е наринал над 20 кубика наши- мо- и дърва в имота ми в месноста Герген Чешма а наскоро и малкото останал път е обработен и сега нямам достъп и до тос имот 3 та година жалби и към Община Горна Оряховица входящия номер е РД 94 Ж-97-1/.25.10.2022 година а до имота в месноста Бели Бряг въобще няма път до вътре в имота подобно е и до имота в месноста Дущубак до там трябва да мина прес обработени ниви а след това трънки храсти и друга растителнос 3 та година жалби – ощетен съм бая накоро ходих пеш и до 3 те имота и пак снимах наринатите дърва пътищата и в съседство- природата а камари с битовите работи са и по улица Пеьо Яворов там са бая камари- камарки снималсъм ги и тъс година .Има и други теми

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *