Икономика

Започва планов ремонт на съоръженията по топлопреносната мрежа във Велико Търново

Предстои планов ремонт на съоръженията по градската топлопреносна мрежа във Велико Търново. За това информират от „Топлофикация-ВТ“ АД.

Извършват се ремонти на основните топлопроводи и квартални отклонения, монтират се нови спирателни кранове и топлопроводи.

Целта на извършените реконструкции е да се сведат до минимум авариите, както и да се подобри качеството на услугата за гражданите.

„Най-важното е постигнатият успех при монтирането на новите спирателни кранове, разположени на ключови места по градската топлопреносна мрежа. Това ще позволи при настъпване на авария да се изолират определени малки участъци“, посочват от Топлоцентралата.

В момента работните дейности са насочени по подмяна на топлопроводи, които снабдяват ул. „Никола Габровки“, в района на ул. „Филип Тотю“.

От дружеството допълват, че се предвижда да бъдат подменени абонатни станции, сред тях е тази в СУ „Вела Благоева“. Планирана е подмяна на топлопреносната мрежа, засягаща СУ „Емилиян Станев“, като и изграждане на изцяло нова абонатна станция.

One thought on “Започва планов ремонт на съоръженията по топлопреносната мрежа във Велико Търново

  • Изедници!Винкел за Топлофикация.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *