Култура

Международното изложение „Културен туризъм“ с нова локация и период на провеждане

Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ през 2024 г. ще се проведе от 8 до 10 октомври във Велико Търново.

Туристическото изложение, конферентната програма и съпътстващите събития ще се състоят на територията на Бизнес център Велико Търново, носител на престижното отличие „Сграда на годината“ за 2023 г. Освен експозиционни щандове за представяне на своя туристически потенциал общините ще имат възможност да включат в програмата на форума свои събития, презентации, дегустации и др.

Предварителната конферентна програма включва форум, посветен на съвременни урбанистични решения, които правят градовете привлекателни за туристи и жители и подобряват качеството на живот и туристическата инфраструктура („Гостоприемен град“)и дискусия за възможностите за по-тясно взаимодействие между институциите, местната власт и бизнеса за развитие на туризма и споделяне на добрия опит на общини и региони от страната и чужбина;

В дните на Международното изложение „Културен туризъм“ 2024 г. ще има изложба на тематични сувенири на дестинации и уъркшоп за креативния потенциал на местните производители и социални предприятия.

Културен туризъм

Серия от образователни дегустации на вина, чай, кафе, уиски с участието на утвърдени експерти и представители на държави с традиции в отглеждането на елитни сортове също са част от програмата.

За участие в Международното изложение са поканени делегации на туроператори и представители на търговски и туристически камари от Гърция, Германия, Испания, Турция, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Азербайджан и Китай

, с които участниците ще имат възможност да дискутират въпроси от взаимен интерес. Предвидена е и зона за двустранни срещи.

Изложението „Културен туризъм“ е най-авторитетната платформа за представяне на утвърдени забележителности, нови атракции и услуги, издания за култура и туризъм, фестивали и празници, които разкриват очарованието на всеки български регион.

Международното изложение се провежда по инициатива на Община Велико Търново и се организира от Общинската агенция за туризъм „Царевград Търнов” ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *