Здраве

Организират беседа за детското очно здраве във Велико Търново

БЕСЕДА ПОД НАДСЛОВ „ДЕТСКОТО ОЧНО ЗДРАВЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА“ ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 18 АПРИЛ ОТ 11:00 Ч. В СТАРАТА СТОЛИЦА

Домакин и организатор на събитието е филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново.

Лектор на мероприятието ще бъде Красимира Димитрова, старша медицинска сестра в Университетската специализирана болница по очни болести за активно лечение във Варна.

Димитрова е и преподавател.

Обучава студенти по специалност “Медицинска сестра” и “Медицински оптик”. Координатор е на профилактични програми на СБОБАЛ. Клиничните и научните й интереси са насочени към детско очно здраве, зрителни тренировки за деца, промотивни дейности на медицинската сестра и управление на екипи. Автор на 19 публикации в сферата на офталмологичната здравна грижа и развитието на сестринството. Участва в авторски колектив на два учебника по очни болести. Носител е на национална награда “Ръководител по здравни грижи”, награда “Отличник на випуска” на МУ – Варна и МУ – Плевен, награда на кмета на община Варна.

През 2022 г. Димитрова защитава дисертационен труд на тема “Мултидисциплинарна екипна грижа при профилактика на детското очно здраве – професионален фокус на медицинската сестра” и придобива научна степен “Доктор по обществено здраве”.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *