Общество

Представиха том IV на „Българска национална история. Византийското владичество и епохата на Второто българско царство”

Том IV на „Българска национална история. Византийското владичество и епохата на Второто българско царство” беше представен в РНБ „П. Р. Славейков“ с участието на проф. д-р Пламен Павлов, преподавател в Историческия факултет на Великотърновския университет и един от авторите на изданието

Книгата от 6 раздела и над 700 страници, издадена от издателство „Абагар“, бе представена от Кремена Крумова и д-р Анелия Маркова. Авторският колектив се е постарал да предложи на все по-взискателната читателска аудитория максимално обективна картина на историческите събития и процеси, на държавно-политическото, стопанското и културното развитие по българските земи от началото на XI до средата на XV в.

Текстовете са дело на авторския колектив Пламен Павлов, Иван Лазаров, Георги Н. Николов, Анелия Маркова и Красимир Кръстев и с участието на Иван Тютюнджиев, Венелин Грудков, Пламен Събев, Тервел Попов и Кирил Маринов.

На представянето присъства ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Димитров, заместник-ректорите проф. д-р Николай Кънев и доц. д-р Анна Иванова, приятели и колеги.

Сн. ВТУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *