Горещи новиниКрими

Разследват кражба на 35 палета с 53 500 шампоана от румънски тир в Хаинбоаз

Шофьорът заподозрян в съпричастност

Кражба на козметични продукти от ремарке на товарен автомобил, с румънска регистрация, управляван от румънски гражданин, разследват служители на РУ – Велико Търново. Сигнал за случая е получен на 17 април сутринта от водача на камиона. По данни на подателя тирът спрял за почивка на отбивка в Прохода на Републиката и шофьорът заспал в кабината.

След като се събудил установил липсата на 35 палета, съдържащи над 53 500 шампоана. На местопроизшествието е извършен оглед.

При разплитането на случая, криминалистите попаднали на данни, на базата на които шофьорът е заподозрян в съпричастност към деянието. Според една от версиите стоката е изчезнала при преминаването на границата и водачът на тира е съдействал за това. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

„Това не е първият случай, при който се твърди, че е извършена кражба на стока от товарен автомобил на територията на България. Чрез подобни схеми, участниците в тях се опитват да изкарат пари. Работата по случая продължава“, коментират разследващи.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *