Водещи новиниОбщество

Стартира подписка срещу изграждането на 2,9 дка склад за птичи тор в Дебелец

ЖИТЕЛИТЕ НА ДЕБЕЛЕЦ СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ ИНВЕСТИЦИОННОТО НАМЕРЕНИЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЕКТ ЗА СКЛАДИРАНЕ И ОБРАБОТКА НА ПТИЧИ ТОР В ЗЕМЛИЩЕТО НА ГРАДЧЕТО

Вече тече подписка, с която местните хора изразяват несъгласие с реализацията на запланувания проект.

Стартира подписка срещу изграждането на 2,9 дка склад за птичи тор в ДебелецНовината за вдигането на халето, само на 1,39 км от жилищните зони, отприщи лавина от негативни коментари в социалната мрежа „Фейсбук“. Кметицата на Дебелец Снежана Първанова заяви, че ще направи всичко необходимо за изясняване на обществения интерес по инвестиционното предложение.

„Подготвям писмо до Регионалната екоинспекция, в което ще отразя вашата позиция относно инвестиционното намерение. За целта вече е пусната подписка в няколко търговски обекта в града и в кметството. В нея с имената и подписа си може да изразите видно несъгласието си с изграждането на обекта за складиране и обработка на птичи тор на територията на Дебелец. Срокът е до 21.04.2024 г. включително“, съобщи Първанова.

Тя допълва, че при желание от страна на местните ще настоява за широко обществено обсъждане на въпроса и среща с инвеститорите и екоекспертите.

Напомняме, че инвестиционното намерение е свързано с изграждането на обект за съхранение, преработка и производство на птичи тор на площ от 2,9 дка. За дейността на склада ще се използва птичи тор от собствен животновъден обект и други индустриални ферми. Животинските отпадъци ще се доставят с тежкотоварни моторни превозни средства. След това ще попадат в специален бункер, технологична линия, сушилен апарат и палетизатор. Капацитетът на обекта е 30 т/24 часа.

В документацията на проекта е посочено, че не се предвижда торова площадка за съхранение на необработен птичи тор. Евентуалните неприятни миризми ще се усещат само на територията на склада.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Стартира подписка срещу изграждането на 2,9 дка склад за птичи тор в Дебелец

  • Браво на жителите на Дебелец, предлагам подписка да има и в кварталите -Бузлуджа , Зона Б и Чолаковци тъй като те също ще са потърпевши от мерацитете на тази ,,общинарка” ! Нека покажем на МАФИЯТА че има все още гражданско общество и търпението ни в един момент може да приключи … за всичко !!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *