У нас

ВЕРОНИКА ТОДОРОВА И ПЕТЯ ПАНЕВА – МУЗИКАЛНИТЕ ЗВЕЗДИ НА ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” В СЕВЛИЕВО

Две имена на безспорни таланти блестят ярко в тазгодишната музикална програма на националния фестивал „Семе българско“, който ще се проведе на 27 и 28 април в Севлиево – Вероника Тодорова – носителка на титлата „Най-добрата акордеонистка в света“ от световното първенство в Норвегия през 2006 г. и „Майстор на Германия“ от същата година, и победителят в „Гласът на България“ през 2021 г. – Петя Панева.

След  близо 20 години успешна кариера като диригент и концертиращ музикант в Германия, Австрия, Нидерландия, Финландия, и стотици концерти годишно на най-големите музикални сцени в Европа, преди три години Вероника Тодорова се вслушва в повика на своите корени и се завръща в България, за да живее и твори в родното си село Дебнево.

Световноизвестната акордеонистка ще излезе на сцената в първата фестивална вечер, в 19.10 ч., за да завладее публиката с очарованието на своето концертно изпълнение „С България в сърцето“ – приказен музикален спектакъл, който обединява балкански ритми, джаз, танго.

На следващия ден – неделя, 28 април 2024 г., в 16.00 ч., гостите на фестивала ще посрещнат ангелогласната Петя Панева и клавирния музикант Митко Денев.

През 2021 г. Петя Панева става първият победител в „Гласът на България“, който печели любовта на публиката с изпъления на народна музика, а миналата година издава своя дебютен албум, създаден съвместно с Оркестъра за народна музика на БНР. С лиричния си глас и изграден стил на пеене младата певица докосва душата на своите почитатели нежно и същевременно силно въздействащо, а майсторските инструментални изпълнения на Митко Денев карат сърцата на публиката да заиграят.

Очакваме ви на 27 и 28 април 2024 г., в парк „Казармите“, гр. Севлиево! Да се насладим на виртуозни музикални изпълнения и на брилянтни гласове, да извием заедно кръшни български хора, за да продължи да бъде от кълна до върха все българско!

Вход свободен!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *