ЛясковецОбщество

Организират почистване на пътеките към Петропавловския манастир

В неделя, 21 април, Община Лясковец организира акция по почистване на пътеките към манастира „Св. св. Петър и Павел“ и кани гражданите да се включат в нея

Сборният пункт е в 10,00 ч. на паркинга пред комплекс „Светицата“.

Организират почистване на пътеките към Петропавловския манастирОбщината осигурява ръкавици за доброволците и чували за събраните отпадъци, както и техника за извозването им до регламентираните места. А лясковчани, които се отзоват, са помолени да си носят градински ножици и други подходящи инструменти.

Целта на акцията е пътеките, по които многобройните любители на природата стигат до манастира, да станат по-достъпни и привлекателни. И разбира се, общността да бъде приобщена към идеята за опазване и грижа за околната среда. „Средата, в която живеем, зависи от всички нас като общество. Инициираме акцията в навечерието на Световния ден на Земята и вярваме, че лясковчани ще участват активно в нея. Вярваме също, че заедно можем да превърнем тази съвместна изява в своеобразен празник на здравето и обичта към природата. Жителите на община Лясковец заслужават по-чисти и по-зелени населени места, което можем да постигнем с общи усилия!“, казват от общинското ръководство.

При лошо време инициативата ще бъде отложена, а новата дата ще бъде своевременно оповестена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *