Горна ОряховицаОбразование

Пролетен празник с музика изненада кмет при проверка в детска градина

Весело тържество посрещна кмета на Горна Оряховица Николай Рашков и зам.-кмета Петя Иванова при една от поредните им проверки в детските заведения в общината

В навечерието на Великден детска градина „Божур“ бе домакин на пролетен празник с музика, състезателни игри и анимация, а гости бяха дечицата от ДГ „Детски свят“.

Базата на детската градина се нуждае от ремонт, тъй като в нея не е инвестирано с години. В това се убедиха кметът и зам.-кметът.

200 000 лева в общинския бюджет за тази година са предвидени за ремонт на покрива, но освен това средства ще са необходими също за ремонт на кухненските и сервизните помещения, както и за обновяване на двора.

В началото на март по спешност беше сменен отоплителният котел в детската градина, като с това осезаемо се оптимизира температурата в помещенията през зимния период.

ДГ „Божур“ може да участва за финансиране с проект за енергийна ефективност, тъй като е извършено необходимото енергийно обследване на сградата.

Волята и желанието на Общината са да се осигури една по-качествена и по-уютна среда за отглеждане на децата на Горна Оряховица, категорични бяха Николай Рашков и Петя Иванова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *