Горна ОряховицаОбщество

След повече от 30 години в Горна Оряховица отново има спортен лекарски кабинет

Лекар, който е оторизиран от Община Горна Оряховица да оказва медицинска помощ на всички спортисти в града, вече е на тяхно разположение

За първи път от 90-те години на XX в железничарския град има спортен лекарски кабинет.

След повече от 30 години в Горна Оряховица отново има спортен лекарски кабинетОще през февруари горнооряховските спортни клубове поискаха медицински пункт при среща с кмета Николай Рашков и той вече работи.

Новият кабинет се намира в залата по акробатика. В помещение със същото предназначение отпреди 3 десетилетия. Дежурен всеки вторник и четвъртък от 15,30 до 18,30 ч. е физиотерапевтът д-р Милен Стоянов. Той има право да извършва прегледи, да назначава лечение, да извършва предсъстезателни и периодични медицински прегледи, необходими при картотекирането на отбори и състезатели. Докторът е оторизиран и да назначава рехабилитация и рехабилитационни процедури както за спортисти така и за персонала на общинския спортен комплекс.

Спортният лекарски кабинет е оборудван от Общината според стандартите.

Разполага с кушетка, инфузионна стойка и държач, с т.нар. спешен шкаф, осигурени са базови медикаменти и апарат за кръвно налягане. До дни ще пристигне и ЕКГ апарат.

До откриването му клубовете в Горна Оряховица, които развиват активна дейност, не са имали лекар и за медицински надзор и при нужда спортистите са разчитали само на медицинското лице на футболния клуб „Локомотив“.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *