Образование

Ученически общински съвет проведе първата си тържествена сесия

Първата си тържествена сесия проведе Ученическия общински съвет на СУ „Георги Измирлиев“ в навечерието на патронния празник на училището

С грамота „Почетен измирлиевец“ бяха удостоени дългогодишните директори на гимназията Емил Попов – посмъртно, и Светла Драганова.

Ученически общински съвет проведе първата си тържествена сесияМладата преподавателка по български език и литература Благовеста Кукова бе отличена с грамота за учител – партньор на учениците.

Ученическият общински съвет е част от обучението по иновативния предмет „Граждански диалог и лидерство“, разработен от учителя по български език и литература Йорданка Кушева и одобрен от Министерството на образованието и науката. През тази година горнооряховските младежи в СУ „Георги Измирлиев” са първите, които я изучават.

Тържествената сесия на младите съветници уважиха председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов, заместник-кметът Петя Иванова и секретарят на общината Габриела Шилкова. Сред гостите бяха още и началникът на РУ на полицията Мариян Лонгинов, директорът на дирекция „Социално подпомагане” Боряна Кирилова, представители на РУО – Велико Търново, и други училища в общината. Както и разбира се, директорът Криси Аврамова, зам.-директорите, учители и много ученици.

Гостите на заседанието бяха приветствани в началото от Йорданка Кушева.

Тържествената сесия бе открита и ръководена от председателя на Ученическия общински съвет Димитър Лонгинов. На тържественото заседание присъстваха 15-те гимназисти – общински съветници.

С грамота „Почетен измирлиевец“ посмъртно бе удостоен дългогодишният директор на гимназията Емил Попов. Под неговото ръководство е открит новият корпус, разширена е училищната сграда, изградени са новият физкултурен салон и плувния басейн, завършени са спортните площадки, обогатена е материалната база. Отличието бе връчено на дъщерята на Емил Попов – Роза Симеонова, която прочете пред гостите стихотворение от своя баща, посветено на Георги Измирлиев.

С „Почетен измирлиевец“ бе удостоена и Светла Драганова, също дългогодишен директор на гимназията.

Под нейното ръководство училището претърпя мащабен ремонт и придоби съвременния си облик. „Обичам това училище. Тази грамота е изключително скъпа за мен“, каза Светла Драганова при получаване на отличието.

Младият преподавател по български език и литература Благовеста Кукова стана първият носител на наградата „Почетен измирлиевец“ за 2023/2024 за учител – партньор на учениците. „Изключително доволна съм от тази награда, но тя ме задължава да продължа да работя с учениците по същия начин. Трябва да бъдем приятели с тях, но и да имат респект от нас, за да има успешен учебен процес“, сподели Благовеста Кукова.

Благодарствена грамота за специален принос, внимание и ефективно партньорство със СУ „Георги Измирлиев“ бе връчена на председателя на Общинския съвет Огнян Стоянов.

Същото отличие бе присъдено и на кмета на общината Николай Рашков.

След церемонията по награждаването бе направена премиера на филма „Гимназията – преобразяването” на младия фотограф и оператор Явор Калоянов. Той включва интересни спомени, разкази и лични истории на хора, свързали по някакъв начин живота си с гимназията, и може да се гледа в YouTube канала на училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *