Спорт

Валери Божинов облича екипа на „Звездите на „Етър“

Валери Божинов е изненадата в състава на „Звездите на „Етър“ за предстоящия мач срещу „Звездите на България“ от САЩ-94 за стотния юбилей на великотърновския клуб!

Божигол отново ще облече виолетовия екип и ще играе заедно с шампионите от „Етър“ от 1991 г. Валери се завръща при „болярите“ след далечната 1999 г., когато вкарваше голове с виолетовата фланелка.

Ето как обявиха новината от „Етър“:

Дойде време да обявим и изненадата в отбора на „Звездите на „Етър“! Рамо до рамо с „виолетовите“ легенди, станали шампиони през 1991 г., в очаквания с огромен интерес мач срещу Пеневата чета, ще има и още едно „звездно“ попълнение.

ВАЛЕРИ БОЖИНОВ излиза с екипа на „Етър“ на 25 април!

Божигол, защитавал цветовете на отбори като „Лече“, „Ювентус“, „Фиорентина“, „Парма“, „Манчестър Сити“, „Спортинг“, „Левски“ и ред други в богата си футболна биография, ще облече отново виолетовия екип!

Отново, защото „Етър“ е един от първите отбори в състезателната кариера на Валери.

Той играе тук през 1999 г. в детския тим заедно с имена като Иван Петков, Росен Ванков, Илиян Трифонов…

Само ще припомним, че именно „Етър“ бе последният му български отбор, преди да се завърне в родния футбол в „Левски“ през 2014 г.

„Тази история, която има „Етър“, тя не може да се изтрие. Това е история, която е писана и ще продължава да се пише!“, сподели преди време Божинов.

Валери, добре дошъл отново на „Ивайло“!

Сред обявените до момента имена на участници са Красимир Балъков, Христо Стоичков, Цанко Цветанов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Емил Костадинов, Даниел Боримиров, Валери Божинов, Георги Георгиев, Емил Кременлиев и Златко Янков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *