Приложение Полски Тръмбеш

17 г. Центърът за обществена подкрепа дава любов и кураж на деца и семейства

В Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в Полски Тръмбеш идват различни деца, но всяко от тях се нуждае от любов, разбиране и подкрепа, за да стане успешна личност

Центърът съществува от 17 години благодарение на госпожа Маринета Кузманова.

Четене на приказката „Житената питка” с деца от центъра.

Специалистите, които работим с децата, сме директор Цветелина Тодорова, двама педагози Елена Димитрова и Фериха Ахмедова, социален работник Йорданка Кирилова, социален педагог Марина Костадинова, психолог Йорданка Борисова, логопед Светла Петрова – Цонева, медицинска сестра Емилия Георгиева. Нашата задача е да достигнем до детската душа и да разкрием резервите й. Въпреки различните подходи и методики, които използваме, всичките са обединени около една идея, доказана във времето, а именно – че нищо не се постига без любов. А там, където има любов, има и свобода. Именно свободата, която даваме на нашите деца, разкрива техните способности. Подходите са различни, но ни обединява условието за успех и напредък, макар мисията понякога да е по-сложна и видимо трудна, но за децата и техните родители това е огромна крачка напред, което ни стимулира.

При нас идват между 45 и 50 деца на различна възраст – от предучилищна до 18 г.

Идват и родители, има и индивидуални посетители. Чрез различни занимания според потребностите ние ги образоваме, възпитаваме, решаваме емоционални и логопедични проблеми. Всеки успех е радост на екипа ни.

За тези 17 години ЦОП даде шанс на семействата да почувстват подкрепата, съчувствието, от които имат потребност – да повярват, че техните деца не са по-различни от останалите, че имат възможността да се изградят като знаещи и можещи личности. Какво по-хубаво от това децата да не искат да си тръгват от центъра, да го посещават и когато са пораснали, да срещат своите ментори с усмивки и прегръдки по улиците. А родителите да са благодарни за стореното добро. Наградата за всички се състои именно в тези малки, но стойностни моменти, когато обичта и благодарността се сливат в едно цяло. Община Полски Тръмбеш трябва да се гордее с това, да знае, че ползата от социалната дейност не се крие само в цифрите, а в добрите дела и в щастливите детски очи.

Екипът на Центъра за обществена подкрепа.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *