Времето

От петък – предимно слънчево, от вторник отново валежи

В петък времето ще бъде слънчево. В сутрешните часове за кратко ще има намалена видимост до мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-запад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. За В. Търново минималната ще бъде около 6 гр. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр. За В. Търново максимална – около 18. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. След обяд ще се развива мощна купеста облачност и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м ще е около 6 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.2 гр. през 1968 г., най-ниската измерена минимална температура е -1.3 гр. през 1912 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 20 минути и ще залезе в 20 часа и 11 минути. Фаза на Луната: два дни след пълнолуние.

В събота, неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево с купеста и мощна купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър в събота от югоизток-изток, а в неделя и понеделник от североизток-север. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. Максималните ще бъдат между 20 и 22 гр.

Във вторник ще има повече облаци. Ще духа умерен вятър от североизток. Не са изключени краткотрайни валежи от дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна.

В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време. Очакват се валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър. Минималните температури слабо ще се повишат, а максималните няма да се променят.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще има следобедни краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м ще е около 7 гр.

В неделя и понеделник ще има повече слънце. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде умерен до силен от североизток-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 15 гр., а на 2000 м ще е около 10 гр. Във вторник над западния дял времето ще запази характера си, а в централния ще има повече облаци и не са изключени следобедни валежи. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Температурите ще останат без промяна. В сряда и четвъртък над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър с южна компонента. Температурите много слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *