Избори юни 2024

Проф.Костадин Ангелов е водач на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново

Всяка община има кандидат за народен представител

Стабилност, сигурност, ясна отговорност в управлението на държавата и край на експериментите – това е нужно както на България, така и на всички общини, за да върви държавата напред и да се чува гласът й в Европа. Това заяви кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, след като регистрира листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание. Вотът е две в едно – и за Европейски парламент.

Водач на листата за парламентарните избори е проф. д-р Костадин Ангелов – народен представител от Велико Търново в последните пет парламента, председател на Комисията по здравеопазване в 49-о НС, здравен министър в последното стабилно българско правителство. Специалист по коремна хирургия, магистър по медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт, магистър по финанси.

Цялата Великотърновска област е представена в листата – всяка от десетте общини има кандидат за 50-о Народно събрание. Кандидатите за народни представители са доказани личности с голям опит както в изпълнителната и законодателната, така и в местната власт, както и с доказана експертиза в най-важните обществени сфери: здравеопазване, демографски политики и социални дейности, образование и младежки дейности, регионални политики, икономика и финанси, инфраструктура, култура и туризъм, право и нормативна уредба.

Втора в листата на ГЕРБ-СДС е Росица Димитрова – един от най-добрите в България експерти в сферата на социалните услуги и подкрепата за хората.

Трети е журналистът и издател, икономист и финансист Димитър Николов, народен представител от ГЕРБ в последните пет парламента,  председател на Общински съвет – Горна Оряховица в периода 2019-2021 г.

На финалното място е младият предприемач, три мандата общински съветник и областен координатор на Младежи-ГЕРБ Георги Недев.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *