Избори юни 2024Политика

ПП „Зелено движение“ напусна коалицията ПП-ДБ и регистрира самостоятелна листа за Великотърновския регион

ПП „Зелено движение“ регистрира листата си за Четвърти многомандатен избирателен район-Велико Търново, с която ще участва на парламентарните избори на 9 юни.

„Явяваме се самостоятелно, след като напуснахме коалицията ПП-ДБ. Листата ни е пълна. Включва смели, доказали се личности с разнообразни професии, активна гражданска позиция и редица каузи зад гърба си.Гордеем се, че повече от половината ни кандидати са гражданска квота – активни местни хора, които нямат общо с партийния живот, но се съгласиха да работят за една по-природосъобразна и правова България!“, споделиха от ПП „Зелено движение“.

Сред кандидатите има творци, еколози, педагози, юристи, университетски преподаватели.

Водач на листата е Пенчо Пандъков – еколог, хидробиолог, граждански активист (с. Никюп). Втора е Илза Христова – художник, граждански активист (гр. Килифарево), трети е Венцислав Златев – психолог, учител, активист за природозащита (гр. Павликени).

В листата са още имената на художниците Сашо Филев, Милен Джановски, Марияна Нордгрен, на проф.Никола Николов от Стопанската академия в Свищов, скулпторът Дамян Бумбалов и др.

„Местната организация на „Зелено движение“ излъчи свой представител в листата с кандидати за членове на Европейския парламент. Това е нидерландецът Якоб ван Бейлен – бивш общински съветник и известен пазител на културното наследство на България, който от години живее и работи във Велико Търново. Той е собственик на най-голямата колекция с български килими и е поел инициатива за създаване на Национален музей на килимарството в старопрестолния град. Якоб ван Бейлен е на 3-то място в евродепутатската листа“, информират от ПП „Зелено движение“.

От политическата формация заявяват, че като граждански активисти се борят за правова държава и връщане на властта в ръцете на гражданите.

„Убедени сме, че опазването на природата, борбата с корупцията, умното развитие и устойчивият поминък са неразривно свързани и само чрез тях можем да си осигурим здраве, щастие, мир и бъдеще за нас и нашите деца, тук – в България“, казват още от ПП „Зелено движение“.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “ПП „Зелено движение“ напусна коалицията ПП-ДБ и регистрира самостоятелна листа за Великотърновския регион

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *