Водещи новиниИкономика

Великотърновци пропищяха от високи сметки за вода

Цената за кубик вече е 4,38 лв., но ни удрят и с разпределение на загубите

 

Още с началото на пролетта по необясними на пръв поглед причини сметките на търновци за вода нараснаха неимоверно.

С тях и недоволството им. И не че КЕВР е повишила водата за абонатите на „ВиК Йовковци“, която от 1 януари 2024 г. е 4,38 лв. за кубик. Причината е, че това, което се отчита по индивидуалните им водомери, и кубиците, които реално плащат на касата, се различават драстично. Клиенти на водното дружество се оплакаха в „Борба“, че плащат по 3, че и повече кубика от консумацията на домакинството им. Лошото е, че подобни случаи зачестяват.

Не помага и смяната на водомерите с по-модерни, която върви ударно от началото на годината.

Общинският съветник Тодор Тодоров пък е сметнал, че месечно, при 24 апартамента във входа му, се губят около 90 кубика и няма обяснение за това. Иначе мазите им би трябвало да плуват във вода. А живущ на ул. „Мария Габровска“ 2 се оплака, че плаща по 60-70 лв. на месец, при условие, че в домакинството са двама души.

Обяснението на ръководството на „ВиК Йовковци“ е, че разликата идва от общия водомер или евентуално от течове, които не са открити и за това отговарят собствениците на жилищата. Оттам допускат и кражба на вода от някой от живущите, която обаче трябва да бъде открита и е проблем на етажната собственост.

И ВиК няма как да се явява разследващ орган.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “Великотърновци пропищяха от високи сметки за вода

  • ВиК тероризира гражданите. В България може да купиш оръжие и да го регистрираш в б в МВР, но не можеш да си регистрираш водомер в наследствен имот. Целта е да се ограбват гражданите и неморално и незаконно да се обогатяват търтеите.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *