Избори юни 2024Политика

„БСП за България” откри предизборната си кампания във Велико Търново на знаково за социалистите място

С празнично настроение и вяра в успешното представяне на 9 юни, „БСП за България” откри предизборната си кампания във Велико Търново за народни представители в 50-то Народно събрание и за членове на Европейския парламент.

Водещ бе любимецът на театралната публика в града, младият актьор от  МДТ „Константин Кисимов“ Кирил Милушев.

Като на празник, в началото членовете на партията, кандидати и симпатизанти бяха поздравени с народни песни в изпълнение на група „Пролет” от търновското читалище „Светлина” и с хитове, изпети от талантливата певица Ирена Трайкова.

Откриването на кампанията стана на знаковото за партията място – пред паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев,

като по този начин бе отбелязана и 133-годишнина от първата социалистическа сбирка.

Областният председател на БСП Мариана Бояджиева върна присъстващите в онзи месец май през далечната 1881 г., когато тук, на това място в парка, се слага началото на организираното социалистическо движение.

И пожела на кандидатите сила, енергия, и ползотворни срещи с избирателите.

За пръв път Великотърновска област има двама представители в листата с кандидати за членове на Европейския парламент от „БСП за България”.

Това са Христо Кавалски, който е под номер 11, и Красин Каракоцев под номер 16.

Те бяха и първите, които излязоха на своеобразната трибуна.

„Всяка една европейска политика засяга по някакъв начин част от нашия живот.

Било то кога ще ни спрат мините, дали ще си сменим валутата и още ред неща.

Затова наистина е важно кои хора ще изпратим в Европейския парламент.

Кандидатите от нашата листа с водач Кристиян Вигенин са едни достойни хора и ще защитаваме със зъби и нокти гласът на България да още по-силно чут в Европа. Това, че Партията е решила и гласувала доверие на двама представители от областта, е голяма отговорност, но също и задължава.

Затова аз знам, че на 9 юни всички ще направим своя избор и заедно с Христо ще помагаме да имаме колкото се може представители. Аз вярвам, че заедно можем!”, заяви Красин Каракоцев.

Представянето на кандидатите за народни представители от „БСП за България” започна в обратен ред.

Под номер 16 и доайен в листата е полковник доцент Захарин Марков.

Под номер 15 в листата е Венцеслав Георгиев – магистър по физика в  Софийския университет и с магистратура и в УНСС.

Четиринадесета е Никол Григорова, член на БСП и Младежкото обединение, мениджър проекти в местна рекламна агенция.

Под номер 13 в листата е друга млада представителка на БСП – Радина Попова. Работи в глобална компания, предоставяща счетоводни услуги.

Под номер 12 в листата е Антим Бижев. Той е на 42 години, в момента е студент във ВТУ със специалност „Археология”.

Под номер 11 е най-младият кандидат в листата – 24-годишният Иван Иванов от Лясковец. Той е студент във ВТУ в 4-ти курс със специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”.

10-тата позиция е за Петко Прокопов от Велико Търново.

Деветата е за Мария Мачковска-Русинова.

А на осмо място в листата е София Борисова – Вергилова от Свищов. Тя е член на националния съвет на МО в БСП, общински съветник и председател на Общински съвет БСП – Свищов.

На седмо място е Мартин Янев, а шестото място в листата е за представител от Горна Оряховица, това е младата Емилия Иванова.

Петото място в листата е за Михаил Михалев. От 4 години е председател на най-старата партийна организация в страната – тази на БСП във Велико Търново, и е втори мандат общински съветник. В момента работи като журналист в най-големия областен всекидневник.

„Благодаря ви, че отново сме тук и заедно, за да отдадем почит към първата социалистическа сбирка в България. Вече 34 години нашите опоненти не успяват да премахнат единствената пречка пред своите олигархични намерения за унищожаване на българския народ – БСП.

Цяла България е в разруха от техните сглобки, от техните нечисти намерения, за тях хората са касички. Затова трябва да дойде промяната и истинското възмездие. Призовавам ви на 9 юни да подкрепим „БСП за България” с номер 24”, отправи апел Михалев. След което поздрави 91-годишната Недялка Костова, която е посветила 70 от тях на социалистическата идея.

 

На четвъртото място в листата е шампионката по шахмат Цвета Галунова от гражданската квота.

Третото място е за Христо Кавалски.

На второ е Валентина Димова, представител на община Полски Тръмбеш.

Водач на листата е Атанас Зафиров.

Има завършени три магистърски степени – „Национална сигурност” от Военна академия „Г .С. Раковски”, „Финанси” от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и „Български език и история” отново във Велико Търново.

Народен представител седем мандата, бил е в комисиите по отбрана, вероизповедания, борба с корупцията и парламентарна етика, контрол над специалните служби.

Председател на комисията по отбрана в 46-то и 47-то Народно събрание.

„Това е ужасяваща илюстрация на тежката политическа криза, в която се намира нашата родина. Нелепите промени в Конституцията могат да доведат политическата криза да прерасне в конституционна. Тогава ще имаме и социална, и икономическа, и демографска, и икономическа криза…

Това показва колко голям е залогът на тези избори. А още по-голям го прави това, че се провеждат съвместно с европейските избори.

Защото освен съдбата на България, решаваме съдбата на Европа. Затова първият ни апел към вас е „Гласувайте!”.

Опонент са ни ГЕРБ и моделът „Борисов”, но врагът ни са бездушието, ниската избирателна активност, което води до уродливи форми на управление.

Видяхме ги, особено през последните 9 месеца. Гласувайте със сърце, но и с разум, за хората, които са доказали, че никога не са отстъпили от обещанията си, никога не са ви подвели – БСП и нашите коалиционни партньори. Нуждаем се от вашата подкрепа, за да бъдем повече и по-силни”, призова водачът на листата.

По думите му, за да бъде успешна една предизборна кампания,

има 3 условия – добра предизборна програма, добри кандидати и малко късмет.

И пожела този път късметът да е с тях. А като реалист, той заяви, че напълно е възможно да в IV многомандатен район да бъдат спечелени най-малко два мандата.

Официалната част по откриването на предизборната кампания на „БСП за България” завърши с „Една българска роза” в изпълнение отново на Ирена Трайкова и с поднасяне на венци пред паметника в парка.

Коалицията е под номер 24 в бюлетината.

Ана Райковска

сн. авторката

2 thoughts on “„БСП за България” откри предизборната си кампания във Велико Търново на знаково за социалистите място

  • Лъжци,манипулатори,руски подлоги и безродници! Това са комунягите и заслужават единствено…..Всички знаят какво!

    Отговор
    • Само бездушници и глупци, правят такива коментари и то само в Република България!!!Затова сме на това дередже!!!!

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *