Избори юни 2024Политика

Партия „Възраждане“ стартира предизборната си кампания от знаковия паметник „Майка България“ във Велико Търново

След 30 дни ние няма да избираме между тази или онази партия, а ще избираме между нещо много по-фундаментално, между войната и мира. И всеки, който иска да гласува за мира и благоденствието на България, има един единствен избор и това е „Възраждане”.

Всички останали партии няма да се поколебаят след като им бъде заповядано от Американското посолство, да включат България срещу войната с Русия. Натискът срещу нашата държава е огромен, неописуем и жесток. Единствените, които можем да кажем „не” не само на американската външна политика, но и на което и да е чуждо вмешателство в нашата страна, сме ние от „Възраждане”. Това заяви лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов във Велико Търново.

Политическата формация в петък стартира предизборната си кампания от Велико Търново.

Ръководството на партията, както и всичките 17 кандидати за Европейски парламент, 30-те водачи на листи за Български парламент, включително и кандидат-депутатите за 50-то Народно събрание от Велико Търновския регион се събраха пред знаковия паметник „Майка България“ в старата столица.

„Много е трудно България да е остров на стабилност, когато целия Европейски съюз е тръгнал надолу. Европейският съюз има много нерешени проблеми, с които не може да се справи и трябва да се търси спешно решение. Първата ни цел е да бъдем активни, да вкараме една стабилна група в Европейския парламент, която да работи, защото проблемите се трупат с годините“, подчерта Станислав Стоянов, водач на листите на партия „Възраждане” за Европейски парламент и за Четвърти МИР-Велико Търново.

По думите му най-наболелите от тях са войната в Украйна, за която трябва да се вземат спешни мерки, „зелената сделка”, Еврозоната, икономическата рецесия, нелегалната емиграция и санкциите.

„Нашата цел трябва да бъде единствено тази, че всички важни решения, които се отнасят за България, да се вземат на българска земя, в българските институции, а не в Брюксел или Вашингтон. В момента България е една колонизирана държава, която трябва да си върне свободата и независимостта.Ние трябва да спасим самата Европа от самия Европейски съюз, защото има голяма разлика между двете. Континентът Европа е символ на стара цивилизация, просвещение и вярата в разума, а ЕС е механизъм за създаване на безмозъчно съгласие. Политиката му е самоубийствена”, смята Петър Волгин, втори в листата на партия „Възраждане” за Европейски парламент.

 

Най-младият кандидат на седма позиция в листата за Европейски парламент на ПП „Възраждане“ е 21-годишният Александър Алексиев, който следва „Право“ и е адвокатски сътрудник.

„Политиката ми е страст от ученическите години. Наблюдавам пълна апатия у моите връстници към политиката, тя е част от живата на всички ни. С участието си в предстоящите избори доказвам, че ние младите сме пример за това, че можем и че обръщаме политиките и тенденциите в обществото“, заяви Александър Алексиев.

В петък вечерта ПП „Възраждане” организира среща с граждани в Музей „Възраждане и Учредително събрание” в болярския град.

 

Листа на кандидатите за народни представители на „Възраждане“ за 4-ти МИР – Велико Търново 

Станислав Стоянов е завършил е висшето си образование във Велико Търново, във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” с бакалавърска степен по “Приложна лингвистика с френски и испански езици”, (специализация Бизнес администрация) и  магистър  по “Европейска интеграция”. След като завършва университета във Велико Търново заминава за Белгия, където завършва магистратура по „Европейска публична администрация„ към Университет на гр. Лиеж”, Кралство Белгия. По професия е бизнес анализатор. Избран за народен представител в 48 и 49 Народно събрание от област Велико Търново  и е част от Комисията по външна политика и  въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.  Той е и един от основните фактори във “Възраждане”, които изграждат и поддържат международната политика на българската политическа организация. „Възраждане” през последната година се превърна в предпочитан партньор на партии, с които имаме общи политически цели в цяла Европа. Изграждането и поддържането на тези партньорства е основна заслуга на Станислав Стоянов.

Ангел Янчев е завършил висшето образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Магистър е по история, география и политология. По професия е учител. Директор е на училище във Велико Търново. Общински съветник във Великотърновския общински съвет и председател на организацията на  „Възраждане“ в Старата столица.

Венцислава Йорданова е завършила средното образование в СУ „Иван Момчилов“ в град Елена. Изучавала е българска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Готвач е в ресторант във Велико Търново. Секретар на организацията на „Възраждаме“ в Старата столица.

Александра Тодорова е завършила е висше образование по “Стопанско управление” в ТУ-Габрово и второ висше образование “Строителство на сгради и съоръжения” във ВСУ “Любен Каравелов” – гр. София с придобита квалификация “Строителен инженер”. В момента работи като инженер проектант в австрийска компания. Общински съветник във Великотърновския общински съвет и заместник-председател на организацията на „Възраждане“ в Старата столица.

Иван Вигенин е строител в частния сектор. Той събра 7000 подписа за референдума за запазване на българския лев във Велико Търново.

Христо Гугучков е председател на организацията на „Възраждане“ в  Лясковец и общински съветник в местния общински съвет. Работи в частния сектор. По специалност е  електротехник по електрообзавеждане на промишлени предприятия.

Инж. Георги Харизанов е завършил е НВУ „Васил Левски“ със специалност „Машинен инженер“ и образователно-квалификационна степен „магистър“, както  и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Публична администрация“ и образователно-квалификационна степен „магистър“.  Работил е 25 години в системата на МВР на различни ръководни длъжности, включително 7 години зад граница като представител на МВР в мисии на ООН и ЕС, в Република Косово и Република Грузия. През последните 5 години работил в град Мариупол в мисията на ОССЕ в Украйна. Има дългогодишен опит в сферата на сигурността, миграционната политика, управление на сигурността и хуманитарната ситуация в зони на поствоенни конфликти.

Светослав Тодоров е завършил Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, специалност „Счетоводство и контрол“, степен „магистър“ и има собствено фотостудио. Общински съветник в общинския съвет на Свищов. Председател на организацията на „Възраждане“ в крайдунавския град.

Огнян Георгиев има средно-специално образование по ветеринарна медицина. Работи в собствена фирма. Общински съветник е в Павликени от „Възраждане“.

Емил Дачков е завършил магистърска степен в СА “Д.А. Ценов” – гр. Свищов по специалност Финансов мениджмънт. Работи към Централно управление на Националната агенция за приходите като инспектор по приходите. Общински съветник е в Горна Оряховица от „Възраждане“.

Пенчо Пенчев е собственик и управител на фирма, която развива дейност в автомобилния сектор. Заместник-председател на организацията на „Възраждане“ в Лясковец.

Даниел Джамбазов е от Велико Търново. Десет години работи в софтуерна компания за дигитализация и онлайн продажби.

Теодор Ников е от Велико Търново. Той е експерт по национала и регионална сигурност и бивш военнослужещ.

Веселин Койчев е от с. Ресен. Той е специалист по информационни технологии.

Аделина Василева е от Полски Тръмбеш. Студентка е в Националния военен университет „Васил Левски“ със специалност „Компютърни системи и киберсигурност“.

Инж. Димитър Бояджиев е завършил Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров” в гр. Варна със специалност инженер корабен механик. От 15 години живее в балканското село Мийковци, община Елена. Съучредител и член на организацията на „Възраждане“ в Елена.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът

3 thoughts on “Партия „Възраждане“ стартира предизборната си кампания от знаковия паметник „Майка България“ във Велико Търново

  • Оскверниха ни паметника тези руски подлоги.

    Отговор
    • И не само паметника! Рубладжийски безродници и нищожества.

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *