Горещи новиниОбразование

С факли, конфети и банкноти с образа на класната изпратиха абитуриентите в Езикова гимназия

С много настроение и богата програма изпратиха зрелостниците в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново. Училищният двор се изпълни с ученици от всички класове, които искаха да видят абитуриентите.

Петте 12-ти класа преминаха по червен килим, а всеки от тях имаше различна хореография. Едни преминаваха с конфети и броене от 1 до 12, а други използваха модерните през последните години цветни димки. Задължителен атрибут беше шампанското, а 12 „д“ клас се бяха сдобили и с пистолети за сапунени балончета, които изпълниха двора.

Особено атрактивни бяха и 12 „г“ клас, които пък хвърляха в небето специално подготвени банкноти с лика на своята класна. В този момент от втория етаж на училището беше разпънат и плакат с поздрав към класа.

Особено развълнувана беше директорката на училището Смилена Тодорова, която не скри своята привързаност към абитуриентите.

„Колкото и години да минат,  не мога да спра да се вълнувам. Има випуски, които са особено специални, един от тях сте вие. Днес е един по различен ден, изпълнен с вкуса на много и противоречиви емоции, чакана радост и малко тъга. Пред вас се отварят неизброими възможности на успех, влизате в света на възрастните и поемате своята лична отговорност за бъдещето. Ще отваряте и ще затваряте врати, защото живота е низ от чувства, надежди и мечти, но никога не забравяйте, че в сблъсъка между потока и скалата- винаги печели потока. Но не със сила, а с постоянство. Обичайте и цялата вселена ще ви се усмихва. Не мога да скрия вълнението си, бяхте част от голямото семейство на Езикова и вие винаги ще останете тук, зареждахме се от вас. Вие оставихте трайна следа в историята на нашето училище, помнете своите учители. На добър час , обичам ви!“, каза в словото си Смилена Тодорова.

Тя връчи почетните плакети на Езикова гимназия на три пълни отличнички през курса на обучение. Отличията получиха Ана Орманджиева, Магдалена Бонева, Петя Узунова. Трите момичета са получили множество награди от различни конкурси и олимпиади.

Те бяха поздравени и от директора на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Общи Велико Търново Пенка Игнатова.

„Днес е вашият празник и ден, приемете най-сърдечните поздрави, вие минахте по червения килим с високо вдигнати глави, дефилирахте вашата красота и индивидуалност. Развивайте своите лични способности, пожелавам ви успехи, на добър час“, обърна се към зрелостниците Пенка Игнатова.

По време на тържеството, на 27 зрелостници, бяха връчени и почетните грамоти на училището. А момичета от гимназията изпълниха акапелно химна на училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *