ИкономикаОбщество

Най-големите фирми в Стражица поискаха от два университета квалифицирани кадри

Управители и представители на всички големи предприятия в Стражица, някои от национален мащаб, се срещнаха с ректорите на Университета по хранителни технологии – Пловдив, и ВУАРР, за да им споделят от какви кадри имат нужда.

На срещата в залата на Общинския съвет дойдоха от „Пименс“, „Зорница комерс“, от месопреработващото предприятие „Вентур“ – Кесарево, мелница „Агис“, хлебозавод „Стражица“, „Корадо“ и „Велпа“. На нея присъства и кметът на общината Йордан Цонев.

Безработицата в община Стражица отдавна е от най-ниските в областта, като в града тя почти граничи с нулата. Хроничен е гладът за квалифицирани кадри, защото всички предприятия, независимо от финансовата си кондиция и временни затруднения, работят и нито едно не е застрашено от затваряне. Търсят се не само висшисти и средни специалисти, но дори и такива без образователен ценз. Проблемът се задълбочава и от демографската криза, а и немалко от ромското население в общината предпочита да си изкарва хляба в чужбина.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “Най-големите фирми в Стражица поискаха от два университета квалифицирани кадри

  • Защо не споменават мизерните заплати, лошите условия на труд и как всичко това принуждава квалифицирани кадри с по 5,10 и повече стаж да напускат.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *