Образование

Най-старата гимназия във В. Търново отпразнува 144 г. и изпрати абитуриентите си

Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза 144 от създаването си. Възпитаниците на най-старото училище почетоха патронния си празник, а акцент беше церемонията по изпращането на абитуриентите от профилирана паралелка с профил „Хуманитарни науки“ и професионална паралелка с две професии – „Изпълнител на термални процедури“ и „Лаборант в хранително-вкусова промишленост“.

хуманитарна абитуриентитеПо червен килим, водени от класния си ръководител Георги Георгиев, влязоха зрелостниците от 12 „а“. След тях влезе и класът на Анелия Козлева, класна на 12 „б“.

Видеоклиповете, подготвени от двата класа, представиха най-забавните и вълнуващи за зрелостниците моменти от петте години в Хуманитарната гимназия и предизвикаха спомени, смях и сълзи сред присъстващите на тържеството. Грамоти за всеки учител със специални послания, в които показаха чувство за хумор и находчивост, раздадоха зрелостниците.

Речта на директора Павлин Витанов развълнува младите хора.

„Тази гимназия е давала, дава и ще дава цвета не само на Велико Търново, но и на нацията – журналисти, творци, художници, управляващи, министри.

Това е бъдещето и аз го виждам в тази зала. Гордостта ми е породена от факта, че за последните пет години гимназията е в постоянен възход благодарение на екипа – учителите, учениците, на Общината, на РУО, които ни подкрепят във всичко, което правим. Това ни ангажира да бъдем все по-добри. Да формираме не само личности, но и знаещи хора, които да продължат образованието си и да въздигнат Велико Търново и Република България“, каза Витанов.

Гости на тържеството бяха заместник-председателят на Общинския съвет Росен Иванов, експертът от РУО Десислава Сърбова. Тя прочете поздравителен адрес от името на началника на Регионалния инспекторат по образованието инж. Розалия Личева.

С грамоти бяха отличени и лично поздравени от директора изявени даровити ученици, които прославят името на ПХГ с участията си в национални състезания, конкурси и олимпиади.

Повече от два часа продължи емоционалното тържество в театралния салон на читалище „Надежда“, на което присъстваха родители и приятели на абитуриентите.

Последваха снимки пред атрактивната арка от балони, а репортери на училищната телевизия Тийн ТВ зададоха своите въпроси към абитуриентите и техните учители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *