Образование

„Панорама на образованието“ помогна на седмокласниците да изберат бъдещото си училище

„Панорама на образованието – Свищов 2024“ се проведе в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“

Форумът се организира от Община Свищов съвместно с отдел „Образование и младежки политики“ и със съдействието на всички училища.

„Панорама на образованието“ помогна на седмокласниците да изберат бъдещото си училищеНа него беше представена актуална информация за възможностите за обучение след седми клас на територията на община Свищов.

Гости на събитието бяха заместник-кметът д-р Анелия Димитрова, директорът на дирекция “Култура и културно наследство“ Росен Маринов и началникът на отдел „Образование и младежки политики“ Румяна Кузева. Специален гост-лектор на инициативата бе Доброслав Димитров – изпълнителен директор и съосновател на компанията за онлайн игри „Империя онлайн“ и председател на Управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании.

Доброслав Димитров изнесе лекция за изкуствения интелект – какво представлява, как променя света ни, кои са професиите на бъдещето.

Кратки изложения за предлаганите профили и професии презентираха представители на СУ „Димитър Благоев“, СУ „Цветан Радославов“, СУ „Н. Катранов“, ПДТГ „Д. Хадживасилев“ и СПГ „А. Константинов“, както и информационните щандове на съответните училища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *