Общество

Лятна детска академия стартира за поредна година в община Велико Търново

Лятна детска академия с акцент върху пътната безопасност стартира за поредна година в община Велико Търново

Лятна детска академия стартира за поредна година в община Велико ТърновоВ създадения Център за превенция и спорт във великотърновското село Балван Общината и партньори изградиха пет тематични площадки, на които децата и учениците от населените места в общината и от цяла България ще усвоят важни умения още от ранна възраст.

Старт на тазгодишната кампания дадоха кметът на старопрестолния град Даниел Панов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Лятна детска академия стартира за поредна година в община Велико Търново„Обучавани от полицаи и пожарникари, децата учат правилата за движение по пътищата, поведението им като пешеходци и колоездачи, как да реагират при пожар или при наводнения и земетресение, как да оцеляват сред природата и как да опазват околната среда. А най-важното е, че всички тези знания децата ги предават и на техните връстници“, коментира Даниел Панов.

Висока оценка за Центъра за превенция и спорт в Балван даде Калин Стоянов.

Лятна детска академия стартира за поредна година в община Велико ТърновоВъзпитанието и обучението са много важна част от борбата с пътнотранспортния травматизъм и Велико Търново е модел, който си заслужава да бъде приложен в цяла България, посочи той.

Центърът за превенция и спорт е резултат от едно успешно и дълготрайно партньорство. То обединява Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България. Лятната кампания се реализира и с активното участие на центровете за работа с деца и младежи в населените места от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *