Общество

Проект „мечтана кухня“ в 5 лесни стъпки

Кратък наръчник на ИКЕА

Мечтаете за кухня, която безпроблемно да съчетава характер и функционалност? Време е да превърнете мечтите си в реалност. Създаването на нова кухня или освежаването на сегашното ви пространство е вълнуващо начинание, но често пъти планирането ни поднася изненади. Затова на помощ идват експертите от ИКЕА, които само в 5 лесни стъпки ще ви преведат през този любопитен процес.

Стъпка 1: Представете си идеалната кухня

Първата стъпка от създаването на мечтаната кухня е да си представите това, което искате. Вземете предвид начина си на живот, навиците си за готвене и цялостните вид и усещане, които искате да постигнете. Предпочитате елегантен, модерен дизайн или класическо изпълнение? Искате в кухнята да има повече място за съхранение или да имате достатъчно свободно пространство за приготвяне на ястията? Отговорите на тези въпроси са от съществено значение.

Вдъхновение можете да почерпите от кухненския каталог и уебсайта на ИКЕА и да видите как да експериментирате с различните решения. Ако искате да заложите на нещо традиционно, то системата METOD е точно за вас. Тя е с 25 години гаранция, а ако я планирате до 02.06.24 г., може да се възползвате от 15%. Неслучайно отличена като любима на всички времена, тя предлага богат асортимент от нюанси, вътрешни органайзери и механизми за плавно затваряне. Едновременно с функционалността си носи и нотка минимализъм, подходящ за всяко кухненско пространство.Проект „мечтана кухня“ в 5 лесни стъпки

Стъпка 2: Разберете с какво пространство разполагате

След като вече знаете какво искате като визия за кухнята ви, е време да проверите в какво пространство можете да я поберете. Измерването е една от най-важните стъпки, с която шега не бива. Все пак никой не иска да има разстояние между шкафа и стената или пък малки луфтове в мебелите.

Взимането на размери и планирането изискват прецизност и внимание към детайла, но крайният резултат винаги си заслужава. В сайта на ИКЕА можете да откриете подробни инструкции и тънкости за коректно измерване. И все пак ако прецените, че искате да поверите тази задача на някой с по-голяма експертиза от вашата, отново можете да се обърнете към екипа на ИКЕА. Така ще сте сигурни, че размерите са коректно взети и всички опасности от разминавания са предотвратени.Проект „мечтана кухня“ в 5 лесни стъпки

Стъпка 3: Визуализирайте проекта

Бъдете създател на кухнята си от начало до край, благодарение на онлайн инструментите за планиране на сайта на ИКЕА. Чрез специална 3D програма, която дава възможност за изпробване на различни конфигурации придобивате по-добра представа как ще изглежда пространството. Все пак това е вашата кухня и вие диктувате правилата. Когато приключите може да се свържете със сътрудник на ИКЕА, за да реализирате проекта.

Но ако не сте сигурни, че сами ще постигнете желания резултат, може да се консултирате с дизайнер на ИКЕА, който ще ви отмени в цялата процедура по напасване на мебелите. Запазите си час на телефон 052/ 953 618; 052/ 953 619 или на място в ИКЕА Мол Велико Търново, за да започнете с подготовката на мечтаното пространство.Проект „мечтана кухня“ в 5 лесни стъпки

Стъпка 4: Поръчайте и сглобете

Когато проектът е финализиран, остава само да поръчате мебелите. Можете да избирате от различни опции доставка. Шведската компания е помислила за всички.

Веднъж във вашия дом, кухненските модули са готови да превърнат кухнята на мечтите ви в реалност. Монтажът може да започне веднага, но ако имате нужда от съдействие не забравяйте, че винаги имате верен помощник в лицето на ИКЕА.

Стъпка 5: Добавете финалните щрихи

Какво е една кухня без кухненски аксесоари? След като всички модули са на мястото си, е време да вдъхнете живот на кухнята от мечтите ви. Посетете магазин на ИКЕА, за да се вдъхновите за различниове, уреди и декоративни елементи или поръчайте онлайн за по-голямо удобство. Не забравяйте да разгледате всички  иновативни решения за съхранение на ИКЕА, като изтеглящи се чекмеджета, органайзери и интелигентни решения за пестене на място, за да се възползвате максимално от кухненското си пространство.

И не на последно място… Насладете се на резултата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *