ЗдравеСвищов

Инспектираха новите придобивки на свищовската болница

КМЕТЪТ НА СВИЩОВ Д-Р ГЕНЧО ГЕНЧЕВ И УПРАВИТЕЛЯТ НА МБАЛ „Д-Р ДИМИТЪР ПАВЛОВИЧ“ ИЛИЯН ВЕНКОВ провериха резултата от реализирането на най-новите проекти в лечебницата

В инспектирането се включиха също представители на Общинска администрация и на фирмата изпълнител.

Инспектираха новите придобивки на свищовската болницаВсички заедно направиха оглед и провериха работата на новия асансьор в поликлиниката, който е готов и предстои да бъде пуснат в експлоатация след издаване на разрешение от Държавната приемателна комисия.

Модерният асансьор ще обслужва поликлиничната част на свищовското лечебно заведение, а демонтажът на стария се наложи поради некачественото му изпълнение и негодността му да функционира. Подмяната на подемното съоръжение струва на Общината 120 000 лева. Придобивката ще осигури равен достъп на възрастните, хората с увреждания и майките с деца до лекарските кабинети, клиничната лаборатория и Отделението по хемодиализа. Асансьорът ще има достъп както от вътрешната част на поликлиниката, така и от двора, което значително ще облекчи хората с инвалидни колички.

За подобряване достъпа на населението до МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ и получаване на адекватни здравни грижи Общината и болничното заведение съвместно изградиха и рампа на централния му вход, която вече е в експлоатация. За пълноценното и нормално функциониране на лечебното заведение до дни ще бъде приключен и ремонтът на Спешния център, което значително ще повиши качеството на предлаганата здравна услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *