Спорт

Хандбалистките на “Етър 64” не успяха да детронират шампионките, Десислава Николова и Данислава Петрова с индивидуални награди

Хандбалистките на „Етър-64“ загубиха и втората среща от „Суперфинала“ за титлата в женската „А“ група. Великотърновки паднаха в ДКС „В. Левски“ от тима на ХК „Бяла“ и останаха със сребърните медали. Гостенките, радващи се на сериозен бюджет, пък защитиха шампионската си титла, без трети мач, след като спечелиха първия с 39:33. „Виолетовите“ получиха непрестанна подкрепа от трибуните, над 800 зрители имаше в залата, а фенклуб „Етър“ създаде страхотна атмосфера, и до почивката поддържаха равновесие в играта. Водачеството в резултата се сменяше, а паузата дойде при 10:11 в полза на гостенките, които също имаха голяма група привърженици. През второто полувреме селекцията на ХК „Бяла“ си каза думата и тимът постепенно започна да трупа аванс, който стигна до десет гола. Финалната сирена прозвуча при 23:33.

За „Етър- 64“ най- резултатна бе Данислава Петрова с 11 гола, по три отбелязаха Мария Спирдонова и Стефани Петрова, Гергана Евтимова и Миглена Христова са с по два, Елица Халачева и Мартина Тодорова с по един. Най- точни за шампионките бяха Мадлен Тодорова и Ирена Иванова с по 6 гола.

Две етърки получиха индивидуални награди. Десислава Николова е най-добър вратар в първенството, а Данислава Петрова –  голмайстор. Шампионки с ХК „Бяла“ станаха две великотърновки  – Гергана Александрова и Соня Богданова.

„От името на цялото ръководство на Хандбален клуб „Етър- 64“ искам да благодаря на Фенклуб „Етър“ за подкрепата и невероятната атмосфера, която създадоха в залата. Симбиозата между отбор и публика дава надежда за още много успехи. Съжаляваме, че не успяхме да ги зарадваме с победа, но такива са реалностите в момента. През новия сезон отново ще разчитаме на тяхната подкрепа и ще направим всичко възможно да надградим отбора, за да носи още много радост и успехи на всички ни“, коментира президентът на „Етър- 64“ Атанас Атанасов. Великотърновският тим изпраща успешен сезон, в който освен на вицешампионската титла се радва и на рекордна 16- ата купа на България, а от седем отбора в школата и седемте играят на държавни финали, като девойките до 19 години вече спечелиха сребърни медали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *