Спорт

Пълен комплект медали за ШК „Етър“ от първенствата по блиц и ускорен шах

Над 200 състезатели участваха в държавните първенства по ускорен шах и блиц за деца от 6 до 12 години, проведени в Сливен. Великотърновският ШК „Етър“ се завърна със златен, сребърен и бронзов медал.

Димо Петков спечели шампионската титла до 6 години на блиц, като постигна 5 от 6 възможни точки и си осигури златото кръг преди края. На ускорен шах Димо Петков взе бронзов медал. Димо тренира едва от няколко месеца. Първенството в тази възрастова група се организира за пръв път в България, информира треньорката Светла Йорданова.

Голям успех постигна и Виктор Стоядинов, който завоюва сребърен медал при момчетата до 12 години на блиц. Той финишира със 6 от 7 точки, като загуби само от шампиона Александър Василев от „Славия“ /София/. В тази група участваха 34 състезатели. На ускорен шах Виктор остана 7-ми след загуба в решаващия за разпределяне на медалите последен кръг.

Отлично представяне записа и Ивайло Капарашев. Той зае 6-то място на блиц с 5 точки от 7. На ускорен шах Ивайло е 11-ти сред 36 състезатели.

Успешно дебютираха на държавно първенство и двете момичета от клуба. Анна Острева е 9-та на блиц и 12-та на ускорен шах при 8-годишните. Ваяна Иванова в групата до 10 години е 17-та на ускорен шах и блиц. Иван Цветанов и Богдан Стоядинов играха при 8-годишните и натрупаха опит, разказа още Светла Йорданова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *