Горещи новиниГорна ОряховицаОбщество

За втори път хванаха нелегален автосервиз в Горнооряховско

СЛУЖИТЕЛИ НА РИОСВ УСТАНОВИХА НЕЗАКОНЕН АВТОСЕРВИЗ В ГОРНООРЯХОВСКОТО СЕЛО ПЪРВОМАЙЦИ, става ясно от месечния отчет на институцията

Екоинспекторите са сезирани за нелегалния обект по електронната поща на 15 април.

Веднага посетили локацията и констатирали, че сигналът е основателен.

От ведомството поясниха, че в нелегалния автосервиз са извършили проверка и през 2023 г. Тогава за първи път констатирали, че обектът няма разрешение за извършване на тази дейност. Въпреки това почти година по-късно там продължават да се правят ремонти на коли.

Сигналът е изпратен на Община Горна Оряховица за решаване по компетентност.

За миналия месец до РИОСВ са подадени общо 15 сигнала от граждани. Преобладават тези за обгазяване и неприятни миризми в старата столица.

Междувременно за отчетения период експертите на ведомството са извършили 105 проверки на 90 обекта. От тях 61 са планови и 44 извънредни. В рамките на осъществения контрол са издадени 13 предписания.

Съставени са два акта за установени административни нарушения – за неводене на отчетност по отпадъците и за нарушения на Закона за биологичното разнообразие.

Издадени са три наказателни постановления на обща стойност 12 500 лв.

Събраните суми по наложени санкции в предишни периоди са 5104 лв. От получените суми 4083 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Най-големи приходи са получили общините Свищов, Велико Търново, Полски Тръмбеш и Лясковец.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимката е илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *