Образование

Три абитуриентки пазят приятелството си от пети клас и обещават да го съхранят за цял живот

„От първи клас сме заедно в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ но станахме близки приятелки от пети“, казват едновременно с усмивка и много обич Петя, Лили и Маги, когато описват своето необикновено приятелство

Трите девойки завършват с отличен успех испанската паралелка в Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Три абитуриентки пазят приятелството си от пети клас и обещават да го съхранят за цял животЗад гърба си имат десетки инициативи, безброй награди, и разбира се, нито една наложена санкция. Петя Узунова е лауреат на националната олимпиада, организирана от МОН през тази учебна година, Магдалена Бонева има отлична оценка и е удостоена със същото звание през миналата учебна година. Лили Бояджиева записа отлично представяне освен на националната олимпиада по испански и по история и цивилизации. Освен това е на второ място в престижното състезание по английски Pearson Competition „Петте години в гимназията минаха мноооого бързо! Благодарни сме за знанията, за уменията, които страхотните учители ни дадоха“, казват в хор и трите, и допълват, че още от VIII клас участват в олимпиадите на МОН и печелят призови места.

Лили е най-голямата от трите, родена е през юли 2005 г., Маги празнува рожден ден през декември, а Петя е с месец по-малка от нея.

Макар да имат различни интереси и хоби и различен режим на сън, трите успяват да са заедно в мислите си дори тогава, когато не се виждат очи в очи. Имаме си общ чат и когато вечер някоя от нас не отговаря, значи вече спи, но ние пак й пишем. Като небиологични тризначки сме“, признават девойките, докато показват снимки от своето детство. „В биографията си имаме какви ли не общи изяви, например правихме кратки филмчета като по-малки, слушаме еднаква музика“, допълва Петя.

Лили е увлечена от изкуството и историята, запален киноман е.

Харесва йога, медитацията и… скъпоценните камъни. Петя е запалена по народните танци, част от ансамбъл „Търновче“ е, мечтае за уроци по спортни танци. Маги пък е спортният човек в триото, увлича се по фитнес и волейбол и… прави с удоволствие маникюра на своите приятелки.

Въпросът с предстоящата раздяла след завършването е особено тежък и не се обсъжда. Мигновено предизвиква сълзи в очите и на трите, а тишината настъпва изведнъж и заличава усмивките от красивите им лица. „Е, пак имаме общи планове“, осмелява се да разведри разговора Лили. Двете с Петя ще учат в Испания. Едната – история на изкуството, другата ще се посвети на социалната и културната антропология. Маги засега остава в България, за да се посвети на модата, ще бъде студентка в София. „Ще им гостувам, надявам се, и ще търся възможност да замина за Испания, за да специализирам“, споделя Маги, докато бърше внезапно нахлулите в очите й сълзи…

„Не знаем как ни се случи, но знаем, че ще съхраним това вълшебство, което ни дава приятелството“, категорични са трите девойки, и припомнят разговора между Мечо Пух и Прасчо: „…Ще бъдем ли приятели завинаги? – попита Прасчо. Дори и за по-дълго! – отговори Мечо Пух“…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *