Водещи новиниИзбори юни 2024

Излязоха имотните декларации на депутатите от областта, ето какво декларираха

Всяка година народните представители подават декларации към КПКОНПИ за имотното си състояние

Срокът за изпращането е до 15 май. Винаги е интересно с какво разполага властта, ето и имотите на осемте депутати от област Велико Търново.Излязоха имотните декларации на депутатите от областта, ето какво декларираха

 

КОСТАДИН АНГЕЛОВ

Бившият здравен министър, който от няколко години води листата на ГЕРБ в областта, е декларирал стриктно имотите и наличните си средства. Той е от новозагорското село Каменово, затова и част от недвижимуто му имущество е там. Става въпрос за къща, второстепенна постройка и гараж. В София той се сдобива с апартамент през 2019 г. Той е 295 кв. метра, а за имота е броил близо 600 000 лв. Колата му е „Фолксваген Туарег“ за 30 000 лв. Има и депозит в размер на 23 000 лв. Задълженията му са свързани с ипотека в размер на 266 000 лв. и лизинг за автомобил.

ДИМИТЪР НИКОЛОВ

От старо време са имотите на народния представител от ГЕРБ Димитър Николов. Горнооряховчанинът има два апартамента в железничарския град, а със съпругата си притежават жилище в София, което е закупено през 2019 г. Той разполага и с част от нива в село Никюп. Наличните парични средства на семейството са малко над 100 000 лв. За същата сума съпругата му има теглен и ипотечен кредит.

ЛЮДМИЛА ИЛИЕВА

Другият горнооряховски народен представител Людмила Илиева от ПП/ДБ също разполага с имоти в железничарския град. Тя има няколко парцела, две къщи с двор и два офиса. Придобила е и ниви в община Златарица през 2008 г. Илиева има автомобил „Ягуар“ за 52 000 лв. и две по-стари коли за по няколко хиляди. В същото време депутатката не декларира налични средства над 10 000 лв. и депозити, но пък има два кредита за общо 120 000 лв.

ЙОРДАН ТЕРЗИЙСКИ

Вторият депутат от ПП/ДБ – Йордан Терзийски, е декларирал само две ливади в софийското село Бистрица за общо 150 лв. Автомобилите му са „Фолксваген Пасат“ за 27 000 лв и още един – „Тигуан“. Терзийски не е декларирал налични средства и депозити за сметка на кредити в размер на над 300 000 лв. Той има и дялове в три дружества в София, свързани с архитектура.

ЙОРДАН ЦОНЕВ

Дълъг е списъкът с имоти на народния представител от ДПС Йордан Цонев. Той разполага с три апартамента и гараж в Бургас. Единият от тях е 173 кв. метра. Семейството на Цонев има и апартамент в София за сумата от 120 000 лв. В списъка има лозе, нива, ливада в Поморие и Царево и УПИ в Резово. Имотите са на името на съпругата му и повечето са наследствени. Няма декларирани превозни средства обаче с изключение на лизинг за автомобил в размер на близо 100 000 лв. Декларирани са и депозити в размер на около половин милион лв.

СТАНИСЛАВ СТОЯНОВ

Народният представител от „Възраждане“ Станислав Стоянов е най-безимотният от всички свои колеги в област Велико Търново. Той не разполага с недвижимо имущество. Има старо ауди за 3000 лв. и налични средства в размер на 27 000 лв.

ВАЛЕНТИНА ДИМОВА

Народният представител от БСП Валентина Димова е сред най-скромните. Тя не е декларирала никакви депозити, но се оказва, че има кредит в размер от над 40 000 лв. Имотите й също не са стряскащи. Тя разполага с къща с двор и магазин в Полски Тръмбеш, както и нива от 19 декара. Всички недвижими имоти са на името на съпруга й. Семейната им кола е „Рено Меган 3“.

АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ

Два апартамента има депутатът от ИТН Андрей Чорбанов. Жилищата са в София. Единият е придобит през 1991 г., а другият е купен през 2018 г., като в него той има само 1/4 идеална част. Четири са колите на депутата. Той има старо рено за 1500 лв., ситроен и два нисана. Наличните му средства и депозити възлизат на около 150 000 лв.

One thought on “Излязоха имотните декларации на депутатите от областта, ето какво декларираха

  • Живи да ги оплачеш! Особено оня с половин милион влог.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *