Образование

СУ “Емилиян Станев” обнови библиотеката си с дарения от учениците

На откриването беше представена и първата самостоятелна книга на седмокласника Димитър Петков “Пътуване във времето”

На обновена училищна библиотека се радват възпитаниците на най-голямото средно училище в област Велико Търново – СУ “Емилиян Станев”.

Тя бе открита от директора д-р Кина Котларска, директора на Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” доц. д-р Калина Иванова, нейния заместник д-р Иван Александров и от директора на дирекция “Образование, младежки дейност и спорт” в община Велико Търново Пенка Игнатова.

Двигател за обновяването на библиотеката е училищният парламент. Децата са дарили и част от средствата за подновяване на базата – 3000 лева, с които е закупена меката мебел за новия читателски кът, както и нови книги.

Благодарим на всички, които се включиха в промяната, надявам се тя да остане в историята на нашето училище като едно от многото хубави неща, които се случват тук, каза при откриването председателят на училищния парламент Бояна Леонова.

Откриването на библиотеката бе съпътствано от представянето на първата самостоятелна книга на Димитър Петков от VII “е” клас “Пътуване във времето”. Ученикът, който е увлечен по писането от ранна детска възраст, прочете пред гостите един от ловните си разкази.

Митко има изключително писателско бъдеще, уверена е преподавателката по български език и литература Цветелина Маринова.

Талантливата Ваяна Николова от VII “б” клас се погрижи с цигулката си за музикалния фон, а осмокласникът Иван Димитров поздрави присъстващите с изпълнение на песента “Приятели” на Тоника СВ.

В края на церемонията учениците написаха кратки послания какво са за тях книгите и ги пуснаха да полетят с балони в небето над СУ “Емилиян Станев”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *