ЕленаОбщество

Дилян Млъзев: „Днес във всяко кътче по света звучи гордо „Върви, народе възродени“

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

Поздравявам Ви с най-светлия български празник – 24 май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

На 24 май отдаваме нашата признателност и благодарност към всички Вас, които работите и творите в сферата на българската култура, наука, образование, изкуство и неуморно с любов съхранявате родния ни език и възпитавате бъдещите поколения.

С делото на светите братя Кирил и Методий нашата страна е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на целия свят. И това ще бъде така, докато думите напредък, култура и човечност носят смисъл на ежедневието ни.

Гордост за нас като еленчани е, че днес във всеки училищен двор, във всяко кътче по света, където има българи, звучи гордо и красиво химнът „Върви, народе възродени“, чиито пламенни стихове сътвори големият български писател, роденият във възрожденска Елена Стоян Михайловски.

В този светъл празник на духа и просвещението отправям към Вас пожелания за крепко здраве, сили и вдъхновение, творчески устрем, безброй лични и професионални успехи.

Да бъде свято името и делото на солунските просветители Кирил и Методий и на техните последователи! Нека никога не стихва жаждата Ви за знания и духовно развитие!

Честит празник на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Инж. Дилян Млъзев

Кмет на община Елена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *