Хороскоп

Хороскоп за май: Бъдете по-активни физически

Май – месецът, през който пролетта достига своята кулминация и ни дава знак, че е време да се погрижим за онова, което ще ни дава плодове в близко бъдеще. Май 2024-а ще е точно такъв – период да разровим почвата, да освободим напрежението в нея, да вкараме кислород и да засеем семенцата на промяната. През по-голямата част от май Слънцето се движи в Телец, като там то ще има среща с Луната, Юпитер и Уран. През първата половина на май Меркурий е в Телец. То стимулира бързата мисъл и ни дава енергия да превърнем мисълта си в действие. Ще донесе вдъхновения и идеи за започване на проекти. Бъдете внимателни с комуникацията, защото е възможно да сме по-прями и директни. На 8 май настъпва новолуние в Телец – момент за нови начинания, които могат да допринесат за по-доброто финансово развитие и благополучие за в бъдеще. Това е отличен момент да поставите основи за бъдещи цели и да реализирате някои свои практични идеи. През втората половина от месеца Меркурий се движи в Телец, където е и Слънцето. Този аспект ще ни помогне да сме по-концентрирани и да действаме по реализацията на точно определени проекти и идеи. Ще общуваме практично – с хора, с които имаме изгода и мислим по един и същи начин. Венера е в Телец от 1 до 23 май. От там тя ни дарява стабилност във взаимоотношенията и удоволствие от общуването с всички хора. Като цяло, ще ни подтиква да вършим неща, които ни доставят наслада и удоволствие. От 18 май Плутон започва своето ретроградно движение във Водолей. Този аспект ще ни мотивира да се освободим от стар психически товар, който ни трови и не позволява да се развиваме. Бъдете по-активни физически, движете се повече, тренирайте и си наложете дисциплина. Физическата активност ще се отрази добре и на физическото ви здраве, и на психическото такова.


ОВЕН

Промяна в контактите

Това е един от щастливите ви месеци в годината. Имате за задача първоначално, още в самото начало на месеца да се освободите от хората, които ви натоварват психически, да разредите срещите си с тях и да се заредите с нова, положителна енергия от свежите идеи, които ви идват на ума. А и на тяхно място ще дойдат нови, по-добри контакти. В първата част на месеца, до 15-о число работата ви ще спори. Вършете я с удоволствие и радост, не отлагайте нищо за утре. Активни сте. След 15-о число ще намирате все повече полезни контакти, с които имате общи цели и идеи. В семеен план месецът отново е разделен на две части. През първите две седмици желанието ви е да бъдете обградени с хора и близки, но след това – все повече ще искате да оставате насаме със себе си. Нека всички ви осигурят това лично пространство, от което се нуждаете.


ТЕЛЕЦ

Вие градите успеха си

През този месец от вас зависи дали ще се възкачите на висините на изпълнените си цели, или ще се озовете в низината на провала, паднали безпомощни. Още в първите дни, провокирани от поредицата почивни и празнични дни, ще осъществите важни реформи на работното място. Не чакайте някой да ви помага или да свърши работата вместо вас. Налага се самите вие да си направите плана за действие и да организирате задачите си. В дните от 7 до 15  май ще наберете скорост, а след това – можете да жънете резултати. Много зависи, как се представяте и колко усилия полагате. Не забравяйте, че успехът зависи от вас самите, от никой друг. В личен план също се очаква едно по-силно проявено раздвижване, което ще стартира в средата на този месец и ще продължи през юни.


БЛИЗНАЦИ

Време е да влезете в час

През този месец на преден план изникват вашите финансови интереси и намерения. Оказва се, че не печелите толкова добре, колкото желаете или поне колкото е в плановете ви. Затова се налага да направите нов разчет на бюджета си. Голямата почивка в първите дни от месеца ви предлага шансове и възможности да промените нещо в живота си – от личния живот до професионалния. Повече късмет ще имате през втората половина от месеца, когато планетите изцяло подкрепят действията ви. Очаква ви раздвижване, промяна и обновление в много аспекти. Мисленето ви също се променя и вече не е толкова ретроградно, колкото беше до този момент. Мнозина ще осъзнаят нуждата си да се сдобият с нови знания. Идва време за семинари, обучения и дори записване на преквалификационен курс, за да влезете в час с всички новости около себе си.


РАК

Не ревнувайте половинката

През май ще трябва да сте особено внимателни с всичко, което подемате. От една страна, решителността ви ще бъде висока, но от друга, трудно ще преценявате с какво да се заемете и дали то е по силите ви. В първите дни от месеца, провокирани от харчовете по празничните дни, ще направите една по-дългосрочна сметка на финансите си. Не е никак зле да планирате бюджета за месеци напред. Мнозина ще осъзнаят нуждата да сменят работата си за по-добре платена. Нека се съобразят с обстановката в страната по това време, за да не предприемат прекалено голям риск. В любовта този месец е далеч по-ведър, стига да потискате ревността си към половинката. Ревнувате на всяка крачка, с повод и без повод. Всичко това се отразява на взаимоотношенията ви и може да акумулира бъдеща нестабилност.


ЛЪВ

Пазите семейството си от клюки и интриги

Месецът определено стартира напрегнато за вас. Още в първите му дни сте поставени на изпитание и мнозина ви държат отговорни за собствените си грешки или житейски недоразумения. Ще се стремите да държите семейството и личния си живот изолирано от чуждите погледи, от сплетни, клюки и интриги. Там, в личен план също стартират трансформации и промени, предизвикани от чисто материален характер. Не позволявайте парите да стоят на пиедестал, пред любовта. Втората половина от месеца е далеч по-спокойна и приятна. Очакват ви повече приходи и шансове да заздравите материалното си състояние. Трябва да помислите обаче и за едно сигурно заздравяване в емоционален аспект, още повече след като от 18 май Плутон тръгва ретроградно по своята орбита. Просто не допускайте никой да ви се меси в личните дела, чувства и емоции.


ДЕВА

Няма от какво да се боите

Май е доста хубав и важен месец за вас. От една страна, ще ви помогне да стабилизирате живота си, да си стъпите на краката и да тръгнете напред в една права, некриволичаща посока. От друга Меркурий, който вече се движи директно по своята орбита, ще ви помогне да се освободите от множество задържащи ви фактори, които в последно време действаха като „спирачки” за повечето инициативи. И любовта, и службата ще се изпълнят с успех и просперитет, стига вие самите да подходите правилно и в двата аспекта. Новолунието в Телец на 8 май въздейства главно върху психиката ви, като поражда комплекс от страхове за бъдещето. Те ще бъдат разсеяни още през втората седмица от месеца, а до края на май ще си докажете сами на себе си, че няма от какво да се боите.


ВЕЗНИ

Реформи вкъщи

Силното струпване на планети в Овен и Телец през май е причината да се чувствате заредени за срещи с различни хора, с различни интереси и разбирания. За щастие, противно на случващото се в месец април, сега, през май вие няма да се конфронтирате с тях. Напротив, ще ги привлечете към своите собствени каузи и така ще си създадете още повече съмишленици. Новолунието в Телец на 8 май ви помага да направите реформи вкъщи, ремонт, закупуване на вещ или имущество. До 15-о число сте особено общителни, а и на работното място сте доста добре ориентирани във всички новости. Прекрасни служители сте. След 15-а дата го давате малко по-спокойно, обръщате повече внимание на рутината в службата. В личен план след тази дата рутината обаче не присъства в прогнозата. Напротив, там се заформят доста интересни срещи, най-вече за необвързаните представители.


СКОРПИОН

В нова светлина

На фона на започващата ретроградна фаза на Плутон във Водолей, този месец изисква да проявите своята воля и чрез упорство да задвижите колелото напред, без да пропускате нито една минутка време, което можете да вложите в работа. Не мързелувайте, мързелът само ще ви докара нови, по-сериозни проблеми. Новолунието в Телец в първите работни дни след Великден ви поставя в ситуация на коренна промяна към нещо ново и непознато досега. Силно изявеният ви консерватизъм е поставен на изпитание и от вас самите зависи дали ще го проявите, или ще се разчупите. По-авантюристично настроени сте през първите две седмици от месеца. В следващите трудно излизате от всякакви норми и догми. И въпреки всичко, това е месец, който ще ви накара да се проявите в нова светлина и всичко това ще е за ваше добро.


СТРЕЛЕЦ

Изживейте месеца си приятно

Предстои ви доста благоприятен месец, който е зареден с енергията на нови запознанства, на шансове за пътуване или уреждане на условията по лятната почивка, която така или иначе след известно време ще почука на вратата. Правете онова, което ви доставя удоволствие, но винаги редом с важните ангажименти в ежедневието си. През първата половина от месеца внимавайте, за какво си харчите парите. Втората половина ще премине доста по-динамично и щастливо за вас. Тя е заредена с позитивна енергия, добри очаквания и шансове за развитие. Активността ви нараства. Вложете я в проекти, които са ви по силите. Залагайте на домашния уют, на срещи с хора от близкото обкръжение, които ви обичат и са с чисти мисли към вас.


КОЗИРОГ

Вземете по-дългосрочни решения

През настъпващия месец вашите лични инициативи винаги ще са пряко зависими от другите хора, с които искате или не, се налага да се съобразявате. Ще бъдете център на вниманието, но в същото време все нечии желания ще диктуват вашите решения. Няма как да го избегнете, просто се опитайте да не се ядосвате допълнително. Новолунието в Телец на 8 май е от решаващо значение за вас и това, което искате да се случва с вас отсега нататък. Направете си плановете за идните месеци, програмата, която да изпълните стопроцентово до есента. В любовта месецът ви дарява повече свобода. Разбира се, внимавайте свободолюбивото ви поведение да не прерасне в мания по осъществяване на контакти, особено ако сте семейни или сериозно обвързани.


ВОДОЛЕЙ

Море от емоции

Очаква ви чисто емоционален месец, който в първата си част ще изживеете доста благоприятно и щастливо. Морето от емоции ще дойде едва след 15-о число, когато Плутон ще започне своето ретроградно движение във вашия знак. Тогава колебанията ви ще са огромни, трудно ще вземате решения, а и в желанието си да се консултирате с хиляди хора около себе си съвсем ще загубите своето лично мнение. На 8 май новолуние в Телец, предупреждаващо ви да действате с особено внимание през този месец. Вътрешни трансформации, мисли, че се отклонявате от правата пътека – това са съвсем нормални съпътстващи фактори на този аспект. Скоро всичко ще се избистри, а вие, за да не допускате грешки, по-добре не вземайте решения. Вършете активно своите вече предприети задачи.


РИБИ

Разнообразен месец

След като успяхте да си научите уроците през април, сега, през месец май предстои да затвърдите знанията си и да ги проявите в сферите, в които сте активни. На работното място от вас се иска да направите сериозни планове за идните шест месеца. Ако се налага да промените нещо в маниера си, направете го. Слънцето се движи в Телец и Близнаци, помага ви да бъдете по-социални, а Меркурий в първите две седмици от май е причина да срещате много и разнообразни по манталитет хора, хора, с които не сте се виждали от години. Във втората част от месеца, след 15-о число изберете да работите по-самостоятелно. Имате нужда от единение и преосмисляне на всичко, сторено до този миг. Избягвайте агресията, владейте нервната система и ще бъдете успяващи. Втората част от месеца е по-успешна и в любовната сфера.

Тодор Емилов-Тео

2 thoughts on “Хороскоп за май: Бъдете по-активни физически

  • Бихте ли добавили информация за ТЕЛЕЦ в хороскопа, за месец Май! Благодаря!

    Отговор
  • Девите си имаме хубав хороскоп.
    Благодаря!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *