Водещи новиниПриложение Полски Тръмбеш

Учителка по физическо е страстен ловец и рибар и води успешно отбора по бадминтон

Цялото семейство на Мирослава Григорова е отдадено на хобито, синът учи за корабен механик във Варна

 

ТЯ Е МЪЖКО МОМИЧЕ, ЗАЩОТО УСПЕШНО ВОДИ БЛИЗО 20 Г. отбора по бадминтон на СУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш и умело държи ловна пушка и въдица.

Заради тази страст тя е сред най-известните ловци и рибари не само в общината. Това е и семейното хоби на съпруга й Борис и на сина им Иван, който сега учи за корабен механик във Варна.

Учителка по физическо е страстен ловец и рибар и води успешно отбора по бадминтон
Учителката по физическо с отбора по бадминтон.

Мирослава Григорова всъщност е учител по физическо в тръмбешката гимназия и класна на земеделската паралелка на 12 „в“, които са сред абитуриентите тази пролет. Има много задачи в училище, често непосилни, но не се оплаква именно защото е мъжко момиче и не се предава. Мирослава е учител по физическо възпитание и спорт от 2005 г. и оттогава започва занимания с деца по бадминтон след часовете. Отборите в различните възрастови групи са сред най-добрите в областта и постоянно печелят първите места на държавните ученически игри. През последните години това занимание се казва факултативни учебни часове (ФУЧ).

Всичките състезатели в различните възрастови групи са около 30.

Преди броени дни юношите на Мирослава Григорова завоюваха пето място в Хасково на финалите на Националните ученически държавни игри по бадминтон. Съвсем скоро предстоят и финали в Севлиево на по-малките момчета и момичета. Засега отборът не е бил на първо място в страната, но пък на финали отиват не повече от десетина отбора от страната, а Полски Тръмбеш винаги е бил най-малкият град, който участва, но никога не се излага. Години наред този малък град е домакин на областни състезания по бадминтон в спортната зала и дори са били домакини на зоналните състезания.

ДА СИ УЧИТЕЛ ПО ФИЗИЧЕСКО, ДНЕС Е ТРУДНО, ВСЕ ОЩЕ ИМА НОРМАТИВИ ЗА ПОКРИВАНЕ по лека атлетика, но има деца, на които не им се играе и питат защо трябва да го правят.

Учителка по физическо е страстен ловец и рибар и води успешно отбора по бадминтон
Мирослава Григорова с един от ловните си трофеи.

Отдавна в учебната програма няма прескачане на коза, успоредки, минаване по греда и правене на мост за момичетата, но за сметка на това се играе волейбол и баскетбол. Днес децата са други и за тяхната физическа подготовка се изисква много търпение, внимание и любов, споделя Мирослава Григорова. Тя не пише двойки, но се опитва да бъде строга, за да може да се вмести в критериите на днешното поколение. Споделя още, че за съжаление, на децата дори не им се играе народна топка, да не говорим за скачане на ластик, което пък е мисия невъзможна, както и скачането на въже. Независимо от тези препятствия тя се справя и поддържа отбора по бадминтон вече толкова много години.

ТЯ Е КЛАСНА ОЩЕ ОТ 2005 Г. И ТЕЗИ АБИТУРИЕНТИ ЩЕ СА нейният пореден випуск.

Винаги е била класна на земеделската паралелка, която сега излиза от училище с професията на производител на земеделска продукция. За това младежите получават освен дипломата и сертификат за специалността, випуск 2024 е сега от 10 деца – две момичета и осем момчета. Мирослава Григорова споделя, че от този випуск се гордее с Айлин от Орловец, която е най-стриктна и изпълнителна и е добро дете. Момичето споделило с класната, че мечтае да стане медицинска сестра.

Учителка по физическо е страстен ловец и рибар и води успешно отбора по бадминтон
Борис и Мирослава с голямата риба.

ЗА ХОБИТО, КОЕТО Е НАЙ-ГОЛЯМАТА СЕМЕЙНА СТРАСТ

 

Мирослава Григорова с нетърпение очаква да разкаже за семейното хоби на съпруга си Борис, на сина си Иван и своето. Гордее се, че тримата ходят на лов и риболов и дори си имат семейна лодка, която се казва „МИРВАН – Мирка, Ваньо”. Борис е майстор на всякакви неща, синът преди две години беше кавалер на бала на директорката на училището Стефка Трайчева, а сега 20-годишният младеж е студент във Военноморското училище във Варна, където учи втора година редовно за корабен механик гражданска специалност. Момчето е гордостта на мама и татко и редовно се завръща в Полски Тръмбеш. Щастливата 47-годишна майка припомня, че без негово участие в града не е минавало нито едно спортно мероприятие. Той е от младите огнеборци, от футболистите, от отбора по бадминтон.

Учителка по физическо е страстен ловец и рибар и води успешно отбора по бадминтон
Синът Иван винаги има късмет при улова.

„Всички у дома сме ловджии, и тримата сме и рибари.

Членуваме в ловната дружинка на Орловец и сме от редовните ловджиии с добри попадения, дори от тази година аз съм секретар на дружинката. Съпругът ми се записа с три прасета, аз нямам удар. За риба обаче ходим навсякъде, ходим по Дунав и дори си имаме лодка на лодкостоянката във Вардим. Тази я имаме от пет години, но доста отдавна сме по бреговете на Дунав. С лодката ходим на риболов с кльонк за сом, а нашият най-голям екземпляр е 13 кг. Иван има хванати най-различни риби. Всяка събота и неделя обикновено сме на лов или за риба и това ни зарежда, но не ядем рибата сами, даваме и на приятели”, споделя Мирослава, и споменава, че е сред героите на всички издания за лов и риболов.

Тя се запалила по хобито от баща си още като съвсем малка, но след като Иван пораснал, тя решила да се отдаде и на ловното хоби.

Учителка по физическо е страстен ловец и рибар и води успешно отбора по бадминтон
Лодката на фамилията

Изкарала курсовете за млад ловец и за подборен лов и вече има много голям трофей от 300 кг. Освен всичко това Мирослава намира време и за домакинската работа, за цветята и за трите си кученца в дома им в Полски Тръмбеш.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *