Приложение Полски Тръмбеш

За пръв път от десетилетия министър на МВР дойде в Полски Тръмбеш

Калин Стоянов обяви инвестицията от близо 2,5 млн. лв. за ремонт на сградата на полицията

 

ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ ПОНЕ 40 Г. ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР ДОЙДЕ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ да открие официално възобновеното с негова заповед Районно полицейско управление в града.

Георги Чакъров се сдоби и с плакет на МВР от министъра.

Калин Стоянов обяви още на 15 май, че за ремонт на сградата са отпуснати близо 2,5 млн. лв., а той би трябвало да приключи до края на годината.

Така вътрешният министър Калин Стоянов удържа на думата си и дойде в Полски Тръмбеш да открие официално възобновеното полицейско управление. Той бе посрещнат от състава на управлението воглаве с неговия началник гл. инсп. Красимир Христов, областния управител Ивайло Здравков, кмета на общината Георги Чакъров, депутат Валентина Димова, председателя на ОбС Маринета Кузманова, директора на ОД на МВР ст. ком. Димитър Машов и други.

Кметът на общината подари на министъра графична колона на римските провинции Мизия и Тракия от Историческия музей в града, футляр с десет антропологични възстановки и плакет на Общината.

От своя страна Калин Стоянов връчи на Георги Чакъров плакет на МВР с пожелание да го сложи на видно място в кабинета си.

„Това беше един несправедлив акт отпреди две години, който отслаби сигурността в нашата община. Искам да кажа обаче на министъра, че през тези две години съставът на участъка работи пряко сили, с това възобновяване ще се увеличи самочувствието на полицаите и сигурността в общината благодарение на вашата воля, г-н Стоянов“, каза кметът Георги Чакъров.

„За мен е чест да бъда тук в деня, в който официално присъстваме на церемонията, с която възобновяваме статута на Районното полицейско управление в общината с моя заповед. Точно преди две години, през юни, тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков въз основа на някакви анализи и математически формули, вероятно висша математика, с лека ръка и един подпис закри множество полицейски, участъци, полицейски управления, групи за охрана на държавната граница и гранични полицейски управления. Считам, че с този мой акт колегите ще имат възможността за много по-бърза и адекватна реакция при сигнали за нарушение на обществения ред и евентуални престъпления. От колегите очаквам много бързо да оправдаят моето доверие – по-малко регистрирани престъпления за сметка на повече разкриваемост“, заяви Калин Стоянов.

След официалната част кметът Георги Чакъров и министър Калин Стоянов прерязаха лентата пред сградата на полицията, която до края на тази година би трябвало да придобие европейски вид след ремонта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *