Избори юни 2024

Христо Кавалски, преференция 103 в листата на „БСП за България“: „Една линейка обслужва две общини. Недопустимо е и БСП ще промени това!“

Кандидатът с номер 103 в листата на „БСП за България“ Христо Кавалски има три приоритета за следващия парламент: да се чуе гласът на регионите, да се засили грижата към хората и да се тръгне към решаване на кризата с водоснабдяването в цяла Северна България

„Време е политиците на най-високо държавно ниво да покажат разум и зрялост, да загърбят своето его и да спрат да дърпат чергата всеки към себе си.

Коалицията на десните партии не успя да реши нито един проблем на хората! Време е да променим това!“, заявява местният политик, който е начело на БСП Павликени. Той винаги е бил обединител и вярва, че от настоящите кризи може да ни изведе единствено и само единството на народа.

След 12 години в местното самоуправление Христо Кавалски отправя поглед към националната политика.

Председателят на БСП Павликени дава заявка да бъде силният глас на регионите в парламента.

„Ежедневно се срещам с хората в цялата област и виждам проблемите, които те поставят и които изглеждат много локални, но не са само въпроси на местната власт, защото никоя община не може да ги реши сама. Освен инфраструктурата другата важна тема е свързана със здравеопазването, достъпа до лекарства, недостига на лекари и медицински персонал, които се надяваме да решим с общи мерки на европейско и национално равнище“, казва Кавалски.

„Проблемите на общините са много и голяма част от тях идват от неуредици в националното законодателство, както и от липсата на държавна политика и дългосрочен поглед в много сфери“, е мотивацията на младия кандидат. Той посочва, че общините правят всичко по силите си, но големите теми като водоснабдяването, пътната инфраструктура, междуселищния транспорт, здравните грижи и опазването на културата трябва да се решават на национално ниво. Голяма част от тях зависят от финансиране, което не е по силите на местните бюджети, или от политически решения, които не са от компетентността на общинските съвети.

Една линейка обслужва нуждаещите се от над 100 селища в общините Елена и Златарица.

Една линейка обслужва общините Павликени и Сухиндол и понякога се налага да измине над 60 км, за да спаси човешки живот. При спешни случаи понякога е невъзможно екипът да пристигне навреме. Проблемът съществува на десетки места в България. В подобна ситуация са екипите на пожарната и полицията. „Това е недопустимо. Проблемът с оказването на здравна помощ на хората в отдалечените села на общината трябва спешно да бъде решен. Без отлагане!“, коментира Кавалски. Решението, което социалистите предлагат, е да се назначат по два екипа на смяна. „Нужно е и цялостно преразглеждане на здравната карта и

МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ОТКРИВАНЕТО НА НОВИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ

Това е теза на БСП от много години. Мнозинството в НС не ни послуша и виждаме как откриването на частни болници застрашава държавните и общинските лечебни заведения, като ги лишава от медицински кадри, отклонява пациенти и оставя при тях само непечелившите дейности“, казва Кавалски.

„Достъпни и качествени здравни грижи за всеки е моя тема от дълги години. Огромният проблем в здравеопазването е, че болниците са търговски дружества. От БСП твърдим, че този статут трябва да се премахне“, подчертава Кавалски. Той е наясно с проблемите на общинските болници, затова се застъпва за равни условия за финансиране и контрол при разходване на публичните средства от лечебните заведения. „Намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9% е кауза, за която БСП настоява от няколко парламента насам“, казва кандидатът.

РЕШИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ КРИЗАТА С ВОДОСНАБДЯВАНЕТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ ЧАС ПО-СКОРО

посочва кандидатът. Той отбелязва, че трябва да се осигурят повече средства за общините за предпроектни проучвания и за свързване на нови водоизточници. Засушаването в Северна България е факт. Изграждането на толкова големи съоръжения също трябва да бъде подкрепено от централния бюджет. „Това планиране би могло да се извършва от единен воден орган по управление на водния ресурс, защото основната ни цел трябва да бъде опазване и подобряване състоянието на водния ресурс“, казва третият в листата на БСП. Социалистите залагат и на цялостна реформа в сектора на ВиК и отпускане на средства за изграждане на пречиствателни станции и канализационна инфраструктура за населените места. Спешно трябва да започнат и предпроектните проучвания, които да осигурят водата от язовир „Александър Стамболийски“ да стане годна за битови нужди.

Огромна е важността на двете магистрали – „Хемус“ и Русе – Велико Търново, чието проектиране и строителство трябва да се ускори.

„Само активно гласуване може да върне нормалността в политиката.

От „БСП за България“ предлагаме грижа за хората, последователност и професионализъм – с номер 24 в бюлетините.“

Христо Кавалски е с преференциален номер 103 в листата на „БСП за България“. Роден е на 9 февруари 1987 г. Магистър по психология от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” – Велико Търново, и по стопанско управление от СА „Димитър А. Ценов” – Свищов. Завършил е и Школата по политически мениджмънт и Академията за общинска политика.

Председател на Общински съвет – Павликени, в периода 2019 – 2023 г. и член на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. От дванайсет години трупа опит в местното самоуправление.

One thought on “Христо Кавалски, преференция 103 в листата на „БСП за България“: „Една линейка обслужва две общини. Недопустимо е и БСП ще промени това!“

  • Искате да направите лекарите крепостни селяни. Като руските ви господари.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *