Горещи новиниКрими

Проверяват 10 сигнала за нарушения на изборното законодателство във Великотърновска област

При спецоперация са проверени 202 лица и 177 автомобила, задържани са шестима за други престъпления

Специализирана полицейска операция за противодействие нарушения, свързани с изборното законодателство и по линия на конвенционалната престъпност се провежда в понеделник от 0,00 ч. до 24,00 ч. на територията на ОДМВР – Велико Търново.

Към 09,30 ч. на 3 юни са проверени 7 търговски обекта, 4 адреса, 4 лица са профилактирани с протоколи за предупреждение по линия на изборното законодателство.Това съобщи директорът на ОДМВР-Велико Търново ст.комисар Димитър Машов.

Задържани са общо 6 лица, за други престъпления- за грабежи и разпространение на наркотици.

Открита е малка нарко оранжерия, а на четирима са издадени предупредителни протоколи заради нарушения на изборното законодателство. Образувани са едно бързо и едно досъдебно производство.

Проверени са 202 лица, 177 автомобила. Съставени са 14 акта и са наложени 114 глоби по фиш. Връчени са 14 електронни фиша.
На проверки подлежат заложни къщи, търговски обекти, дървообработващи цехове, пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали.

До момента на територията на ОДМВР – Велико Търново са получени 10 сигнала за нарушения на изборното законодателство, някои от тях основателни и е образувано едно досъдебно производство.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *