Общество

Фолклорната група „Наниз“ на СУ „В. Комаров“ с награда от международен етнофестивал

Фолклорна група „Наниз“ на СУ „Владимир Комаров“ се завърна със специална награда от 21-вия международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“

Формацията с художествен ръководител Стефка Георгиева бе удостоена с отличието за оригинално изпълнение на автентичен фолклор.

Фолклорната група „Наниз“ на СУ „В. Комаров“ с награда от международен етнофестивал„Децата от фолклорната група се подготвиха с усърдие и страст за участието си в този престижен фестивал, който ще остане в историята на училището ни. Техните изпълнения не просто демонстрираха умения, но и представиха духа и наследството на Велико Търново и България“, споделиха от ръководството на училището.

Фестивалът събра около 1800 деца и ученици от България и други страни, които пренасят посланията си за единство, толерантност и уважение към културното разнообразие.

Участваха 170 колектива и индивидуални изпълнители от 14 области в България, както и групи и солови участници от различни държави като Индия, Русия, Северна Македония, Сърбия, Украйна и Черна гора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *