Горещи новиниИкономика

Живко Живков е новият директор на държавната компания за млечни продукти „Ел Би Булгарикум“

ЖИВКО ЖИВКОВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВНАТА КОМПАНИЯ „ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ“ – ПРОИЗВОДИТЕЛ НА МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ И ЗАКВАСКИ.

Доскоро той бе директор на Асоциацията на земеделските производители в България.

В края на май служители от „Ел Би Булгарикум“ започнаха предупредителна стачка за увеличаване на заплатите и алармираха, че фирмата е пред фалит заради тонове непродадени млечни продукти. Тогава те заявиха, че директорът Ивайло Лилов отказва разговори с работния състав. Това стана повод за освобождаването на Лилов, който бе назначен от предишния министър на икономиката Богдан Богданов.

В състава на Съвета на директорите, който вече е вписан в Търговския регистър, освен Живко Живков влизат Надя Стефанова и Спасин Крайчев, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

Живко Живков е магистър агроном от Лесотехническия университет в София, магистър по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистър по бизнес администрация от Стопанската академия в Свищов.

Има богат опит в управлението в държавния и в частния сектор. Заемал е различни длъжности в Държавен Фонд „Земеделие“ – регионален директор ОД на ДФЗ във Велико Търново, зам.-изпълнителен директор и в последствие изпълнителен директор на земеделското разплащателно ведомство.

Той има опит и в управлението на проекти по програми на ЕС и търговия със земеделска продукция, агромашини и други компании в частния сектор.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 thoughts on “Живко Живков е новият директор на държавната компания за млечни продукти „Ел Би Булгарикум“

 • Задължителен тест за наркотици да му се направи !!!

  Отговор
 • Известен ни е от репортажи по телевизията, че ходи редовно нашмъркан до козирката и не знае къде и защо се намира. Да не забравим че така и шофира. Просто нямаме думи, един познат германец по въпроса каза ама добре това е извън здравия разум, така вашата държава няма да се развие никога.

  Отговор
 • Абсолютно си прав Другия Иван . Човека е протеже на местен месар известен с наркоманските си издънки .На ГЕРБ такива кадри са им изгодни .

  Отговор
 • СЛЪНЦЕТО ЩЕ ВВИ ИЗЦЕРИ. АЗ ВСЕКИ ДЕН ХОДЯМ НА СЛЪНЧЕВИ БАНИ И ОТТОГАВА СЕ ЧЪВСТВАМ МНОГО ДОБРЕ

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *